Campania naţională “Reciclează cu ECOTIC!”

BUCURESTI - 5 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, Industrie

Asociaţia ECOTIC și ECOTIC BAT derulează în perioada 4 Noiembrie 2013 – 25 Noiembrie 2014, campania naţională “Reciclează cu ECOTIC!”. Această campanie este adresată organizaţiilor publice şi companiilor private, amintind astfel de un serviciu gratuit pus la dispoziție de organizatori și anume preluarea gratuită a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili.

Campania se adresează organizaţiilor publice, companiilor private şi asociaţiilor fără scop patrimonial care doresc să se debaraseze de deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi deşeuri de baterii şi acumulatori portabili într-un mod prietenos cu mediul.

În cadrul acestei campanii pot participa orice organizaţie publică și companie privată din România care deţine DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) şi DBA (deşeuri de baterii şi acumulatori) şi care solicită Organizației ECOTIC, în perioada 4 Noiembrie 2013 - 25 Noiembrie 2014, ridicarea acestor deşeuri.

Organizaţiile publice şi companiile private se pot înscrie în Campania “Reciclează cu ECOTIC!” prin transmiterea unei comenzi de ridicare a deșeurilor menționate mai sus la adresa de e-mail logistica@ecotic.ro. Comenzile minime pentru înscrierea în această campanie sunt în cazul DEEE de 150 kg, iar în cazul DBA de 3 kg.

Prin premiile campaniei, Asociaţia ECOTIC și ECOTIC BAT vor să reamintească câteva puncte esențiale vizate în astfel de proiecte și anume modelarea comportamentului tuturor angajaților copaniilor și nu numai în direcția unei reciclări corecte a deșeurilor, responsabilizarea persoanelor juridice privind interacțiunea cu mediul înconjurător, conștientizarea faptului că printr-o colectare selectivă și predarea deșeurilor către un circuit corect de reciclare se limitează impactul negativ asupra mediului, fiind refolosite o serie de materii prime secundare în procese de fabricație pentru produse noi, diminuând astfel amprenta de carbon a noilor produse.

Marele premiu pentru DEEE se va acorda companiei sau instituţiei care va preda în total cea mai mare cantitate de DEEE în cadrul campaniei. Firma/instituţia desemnată câştigătoare va beneficia de un voucher pentru achiziţia unor plante ornamentale pentru birouri, în valoare de 500 EURO.

Marele premiu pentru DBA va fi acordat companiei sau instituţiei care va preda cea mai mare cantitate de DBA în cadrul campaniei. Acest premiu va consta într-un voucher pentru achiziţii de plante ornamentale pentru birouri în valoare de 250 EURO.

În plus faţă de Marele premiu aferent fiecărei categorii de deșeuri menționate mai sus, se vor acordă și alte premii, prin tragere la sorți:

• 3 tablete acordate companiilor şi instituţilor participante şi validate din punct de vedere al cantităţilor minime de DEEE predate în campania „Reciclează cu ECOTIC”!

• 3 tablete acordate companiilor şi instituţilor participante şi validate din punct de vedere al cantităţilor minime de DBA predate în campania „Reciclează cu ECOTIC”!

În dată de 9 decembrie 2014 va avea loc tragerea la sorţi pentru desemnarea câștigătorilor tabletelor, iar ulterior, pe 10 decembrie 2014 vor fi anunţaţi oficial câştigătorii Marilor premii. Decernarea premilor se va face în cadrul “Galei Premilor pentru un Mediu Curat!”, 2014.

Mai multe detalii legate de campanie cât şi regulamentul concursului sunt disponibile aici http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/reciclează_cu_ecotic

Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar şi pe pagină de Facebook dedicată a Organizaţiei ECOTIC.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecotic/campania-nationala-recicleaza-cu-ecotic