ECOTIC a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE

BUCURESTI - 6 iunie 2014

Comunicat tip General in IT&C, Sanatate, Social

În data de 5 iunie 2014, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, ECOTIC a organizat Ziua Porților Deschise la Reciclarea DEEE . Evenimentul a fost dedicat producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice afiliați ECOTIC. Prin această acțiune ECOTIC împreună cu GreenWEEE din Buzău au adus mai aproape de producători și mass media aspecte concrete ale fluxului de colectare și reciclare corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Printre cei prezenți la acest eveniment s-au numărat, alături de echipa ECOTIC, reprezentanți ai companiilor Samsung Romania, Metro Cash & Carry, Romtelecom, British American Tobacco, Omnilogic, Vlamir, R.H.S., System Plus, MGT Educational, precum și ai altor companii care au predat responsabilitatea managementului DEEE către ECOTIC.

Vizita la uzina de reciclare GreenWEEE a permis producătorilor prezenți să urmărească întreg procesul de tratare al diferitelor categorii de deșeuri de echipamente electrice și electronice: echipamente frigorifice, monitoare, echipamente electrice de mari și mici dimensiuni, precum și procesul de tratare al deșeurilor de baterii și acumulatori. Pentru fiecare din aceste tipuri de deșeuri, GreenWEEE deține câte o instalație de tratare specializată. De asemenea, tot în această fabrică funcționează și o instalație de procesare a cablurilor electrice.

„În calitate de reprezentant al grupului de responsabili cu gestiunea deșeurilor din SC Metro Cash & Carry Romania SRL, îmi face o deosebită plăcere să particip la această acțiune organizată de vechiul și apropiatul nostru partener ECOTIC, care ne-a impresionat plăcut și cu organizarea  specială a acestei acțiuni foarte interesante.” – a declarat Ioan Griober, Health and Labour Security Manager în cadrul Metro Cash & Carry Romania.

ECOTIC își dorește ca prin toate acțiunile pe care le desfășoară să dezvolte o comunitate care conștientizează importanța DEEE, care participă activ la colectarea și reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice PENTRU UN MEDIU CURAT. ECOTIC preia cu titlu gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice de la cei peste 400 de producători afiliați organizației, precum și de la instituțiile publice și companiile care au nevoie să se debaraseze de aceste deșeuri.

„Mă bucur că am avut ocazia să văd modul în care are loc procesul de tratare al DEEE colectate de ECOTIC în numele Romtelecom: instalații de reciclare performante și un management al deșeurilor la standarde internționale. Felicitari, ECOTIC și GreenWEEE!” – Rodica Eftimie, Inspector Protecția Mediului în cadrul Romtelecom.

Infrastructura de colectare DEEE a ECOTIC este prezentă la nivelul întregii țări,  prin peste 500 puncte de colectare. Accesând http://www.ecotic.ro/consumatori/puncte-colectare-DEEE se poate verifica proximitatea față de un astfel de punct.

Prin vizita organizată la GreenWEEE, ECOTIC a adus mai aproape de cei interesați aspectele concrete ale colectării și reciclării DEEE și a celorlalte deșeuri.  Evenimentul organizat de ECOTIC cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului a inclus și o vizită la GreenFiber, unitate de reciclare care face parte din Green Group unde sunt reciclate deșeurile de plastic, precum și la un punct de colectare Sigurec.

Ziua Mondială a Mediului este una dintre principalele modalități prin care Organizația Națiunilor Unite promovează pe plan mondial conștientizarea importanței implicării fiecăruia dintre noi în protejarea mediului.

Despre ECOTIC

ECOTIC este organizația care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 390 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Detalii pe www.ecotic.ro, pe paginile de Facebook si LinkedIn dedicate Organizatiei ECOTIC.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecotic/ecotic-a-sarbatorit-ziua-mondiala-a-mediului-la-uzina-de-reciclare-deee-greenweee