Amenajarea gradinii poate fi facuta cu propriile maini

BUCURESTI - 30 iulie 2019

Comunicat tip General in Sanatate

Stiati ca persoanele care traiesc intr-o zona cu o vegetatie bogata au toate sansele sa isi imbunatateasca sanatatea fizica si mentala? 30% dintre cei care locuiesc in apropierea padurilor sau a parcurilor au un risc mai redus de a dezvolta depresii. Poate ca nu toata lumea beneficiaza de o locuinta asezata in mijlocul naturii, dar majoritatea dintre noi ne putem ”construi” singuri un adevărat colțișor de rai. Amenajarea gradinii poate deveni un hobby indragit.

Amenajarea gradinii Edifica

Amenajarea gradinii Edifica

 Pentru numărul mare de persoane din societatea noastră – atât copii cât și adulți – care se confruntă cu probleme de sănătate fizică sau mentală, grădinăritul și creșterea în propria gospodărie a anumitor alimente pot fi deosebit de benefice. Astfel de activități pot ameliora simptomele unor boli grave si pot preveni altele. Iar pentru cei care nu suferă de nimic (încă), ei bine, grădinăritul este … doar o îndeletnicire extrem de frumoasă. 

TIM LANG

Japonezii, populatie ce sufera enorm datorita lipsei spatiilor verzi, percep natura ca un dar divin. Ei incearca de sute de ani sa-si faca gradini mici dar perfecte. Oare de ce nu luam exemplu de la ei? In timpurile noastre, omul este inconjurat de tot mai multe lucruri ce sunt artificiale. De aceea, este extrem de important sa nu pierdem contactul cu natura si sa ramanem cat mai aproape de ea. Chiar daca aveti un teren foarte mic, pe el va puteti amenaja o mica oaza verde, un loc intim unde va puteti relaxa si revigora dupa o zi obositoare. Prin urmare, amenajarea gradinii, indiferent de dimensiunile ei, are un rol major atat pentru placerea, cat si pentru sanatatea dvs.

De fapt, amenajarea gradinii este o arta subtila ce va permite sa transformati o parcela obisnuita de teren intr-un adevarat paradis, cu caracter si personalitate proprie, plin de liniste si armonie. Pentru a realiza acest lucru, aveti nevoie doar de dorinta si resurse, deoarece informatiile necesare si diversele modele peisagistice le puteti gasi din belsug atat in numeroasele magazine de bricolaj, cat mai ales in mediul virtual.

Amenajarea gradinii unei case este un proces dificil. Acesta se poate executa in mai multe etape. Dar, impartasind reciproc informatiile necesare cu rudele si prietenii dvs., indemnandu-va unii pe altii si sfatuindu-va, veti avea, fara indoiala, posibilitatea de a crea o gradina captivanta cu propriile maini.

Extrem de benefic intr-o astfel de gradina este acel gard viu realizat din anumiti arbusti care, in afara faptului ca purifica aerul, mai are si alte avantaje:

- protejeaza gradina impotriva fenomenelor meteorologice extreme, in special a vantului;

- ascunde cladirile urate din apropiere;

- reduce nivelul de zgomot al vehiculelor ce trec pe strada;

- protejeaza locatia de ochii vecinilor curiosi;

- atrage in gradina insectele benefice, inclusiv cele polenizatoare.

Concluzia sugereaza ca un gard viu in gradina dvs. este foarte de dorit, chiar daca nu este neaparat necesar.

Iar daca locuinta dvs. este un apartament si nu o casa pe pamant, gradina visurilor poate fi la fel de bine creata pe orice balcon, cu ajutorul numeroaselor plante si flori pentru balcon aflate la vanzare in magazinele de profil si, bineinteles, cu multa imaginatie si rabdare. De asemenea, gradinile interioare sau peretii vii realizati din muschi, licheni sau suculente sunt pe un trend ascendent in designul interior modern.