Idei pentru amenajarea bucatariei

BUCURESTI - 31 iulie 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Bucatariile din ziua de astazi sunt practice, primitoare si distractive. Acestea ofera culori sofisticate si accesorii inovatoare integrandu-se in designul general al casei, fiind completate cu dulapuri sau alte piese de mobilier, cu podele din lemn, perdele și chiar opere de artă.

amenajarea bucatariei

amenajarea bucatariei

 BUCATARIE - substantiv - Locul de intrunire pentru familie si prieteni. Locul unde amintirile sunt mestesugite doar din ingrediente naturale si asezonate cu multa dragoste. 

anonim

Proiectarea cu succes a unei bucatarii moderne depinde in mare masura de schema de culori folosita la designul acesteia. Totusi, o simpla idee despre culoarea pe care doriti sa o vedeti in interior nu este suficienta pentru amenajarea bucatariei. Trebuie sa determinati cu precizie nuantele de baza si cele aditionale, sa realizati combinatii armonioase, sa puneti accente, sa ascundeti eventualele defecte si sa evidentiati personalitatea camerei.

Cele mai benefice scheme de culori in bucatarie

De regula, fundalul bucatariei este alcatuit din suprafetele si obiectele cele mai mari: peretii, podeaua si mobilierul de bucatarie.

Pentru a combina diverse scheme de culori in bucatarie, este util sa cunoastem principiile de baza ale cercului cromatic. Incercati sa va jucati cu combinatii de culori pana ajungeti la solutia dorita dar, trebuie sa tineti cont de trei scheme fundamentale:

- Schema 1. Amestec monocromatic de culori Se realizeaza folosind nuantele unui singur reprezentant al cercului cromatic. O bucatarie cu o schema de culori monocroma este eleganta si linistita. Dar exista pericolul ca interiorul sa para prea simplu si plictisitor. Pentru a evita acest lucru, nuantele intunecate trebuie combinate cu cele deschise si adaugate detalii contradictorii;

- Schema 2. Combinatia de culori contrastante Se combina nuantele ce se afla una in fata celeilalte in cercul cromatic. Un interior cu o asemenea amprenta este interesant si foarte expresiv dar, pentru a fi viabil, culorile alese ar trebui diluate cu nuante deschise sau neutre;

- Schema 3. Combinatia armonioasa de culori Se bazeaza pe folosirea "vecinilor" din cercul cromatic, denumiti si culori similare. Astfel de combinatii sunt cele mai populare dar necesita si accente contrastante sau luminoase, elemente ce completeaza culorile neutre.

Cum alegeti cele mai potrivite dulapuri de bucatarie ?

Este greu de imaginat un design de bucatarie fara dulapuri pentru depozitarea hranei, a veselei si a altor ustensile de uz casnic. Interiorul bucatariei trebuie sa inspire crearea capodoperelor culinare, sa fie confortabil, functional si atragator din punct de vedere estetic.

Atunci cand alegeti dulapuri de bucatarie, in primul rand ar trebui sa tineti cont de dimensiunile camerei. Regula principala pentru alegerea acestora este utilizarea rationala a spatiului. Nu se recomanda supraincarcarea bucatariei cu mobilier inutil.

Pentru a organiza un spatiu functional si confortabil, se folosesc diferite tipuri de dulapuri de bucatarie, suspendate, de podea, de colt sau glisante, fiecare tip avand propriul scop functional si propriile caracteristici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/edifica/idei-pentru-amenajarea-bucatariei