“Pozna lui Jackie”, o poveste despre prietenie de la Cartea Copiilor

BUCURESTI - 17 august 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

“Pozna lui Jackie” face parte din seria “Şcoala urşilor”, o succesiune de cărţi de succes internaţional, semnate de autorul japonez Hiroyuki Aihara şi ilustrate de Nami Adachi. Această serie, tradusă în România de editura Cartea Copiilor, urmăreşte aventurile a doisprezece ursuleţi simpatici: unsprezece băieţei şi o fetiţă, Jackie, cea mai mică, dar şi cea mai năzdrăvană.

“Pozna lui Jackie”, o poveste despre prietenie de la Cartea Copiilor

Cartea “Pozna lui Jackie” prezintă o zi de bazar de la Şcoala urşilor. Ursuleţii sunt nerăbdători să pregătească specialitatea lor, delicioasa plăcintă cu dovleac, şi s-o vândă în bazar. Ei se scoală în zori şi se duc în pădure să adune zmeură, coacăze şi miere din copacul albinelor. Apoi, aleg din grădină cei mai frumoşi dovleci şi o roagă pe văcuţa Mumu să le dea lapte proaspăt. După o reţetă specială, cei doisprezece ursuleţi prepară o plăcintă uriaşă. Abia o scot din cuptor când năzdrăvana Jackie cade din neatenţie peste ea. Deşi plăcinta este turtită, micuţa Jackie speră să o vândă, însă niciun client nu se arată doritor. Începe ploaia şi Jackie este obosită, totuşi ceilalţi ursuleţi îi sar în ajutor.

Povestea reprezintă pentru cei mici o frumoasă lecţie de prietenie şi solidaritate. În plus, pentru părinţi, cartea poate fi atât o lectură plăcută alături de copii, cât şi un prilej bun pentru a prepara prima prăjitură împreună, după reţeta specială a ursuleţilor. Stilul ilustrativ al lui Nami Adachi, caracterizat prin prezenţa multor detalii atent evidenţiate, creează o atmosferă deosebită pe tot parcursul lecturii.

Seria “Şcoala urşilor”, publicată în Japonia începând cu anul 2002, s-a bucurat de un succes imediat, ajungând în 5 ani la vânzări de peste 850 000 de exemplare pe piaţa japoneză. Cărţile din seria 'Şcoala urşilor' au fost traduse şi publicate în Franţa, Taiwan şi România.

„Pozna lui Jackie”, recomandată copiilor între 0 şi 6 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un preţ special de 13 lei, beneficiind de o reducere de 30%.

Despre Editura Cartea Copiilor

Despre Cartea Copiilor
Editura Cartea Copiilor este o editură tânără, care, din 2007, oferă micilor cititori români cărţile unora dintre cei mai populari autori şi ilustratori internaţionali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărţi consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepuraşului Miffy, de Dick Bruna, sau 'Omida mâncăcioasă' a lui Eric Carle. Cartea Copiilor se deosebeşte de celelalte edituri de cărţi pentru copii din România prin accentul pus pe ilustraţii, la fel de valoroase ca textele şi mesajele transmise. Toate titlurile au fost alese în aşa fel încât să cultive gustul copiilor pentru frumos şi pentru artă, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosită de Eric Carle, unică în literatura pentru copii, desenul minimalist in culori vii, al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler, inspirată din design textil, delicateţea desenelor în acuarelă ale Anitei Jeram sau stilul abundent în detalii atent evidenţiate, abordat de japoneza Nami Adachi. Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluş, puzzle-uri, jocuri sau planşe de colorat cu personajele lor preferate, toate disponibile la http://carteacopiilor.ro/catalog.php.

diana.bucuroiu@carteacopiilor.ro
www.carteacopiilor.ro
editura@carteacopiilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-cartea-copiilor/pozna-lui-jackie-o-poveste-despre-prietenie-de-la-cartea-copiilor