Cum iti poti surprinde invitatii la mesele de Craciun si Anul Nou. Afla din Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare, de Constantin Bacalbasa

BUCURESTI - 10 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

O carte cu foarte multe retete spectaculoase si cu adevaruri interbelice despre aristocratia romaneasca, Bucurestiul monden, Casa Regala...

Sunt momente in viata fiecaruia dintre noi cand vrem sa ne surprindem invitatii... Adesea la mesele festive de sarbatori. Cum inspiratia vine citind, o sursa de surprize, nebanuite de nimeni altcineva, poate fi cea mai savuroasa dintre cartile de bucate ale Romaniei interbelice: Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare, de Constantin Bacalbasa.

Si, pentru ca intelegerea sa fie deplina, i-am rugat pe Simona Lazar (editor al Jurnalului de bucatarie, suplimentul Jurnalului National) si pe Cristian Tabara (realizator de televiziune si bine cunoscut gurmand) sa ne ajute sa construim impreuna regia unei mese rafinate.

Grabiti-va sa ajungeti la timp, vineri, 11 decembrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas din incinta Centrului Comercial Auchan, Titan, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, Bucuresti.

Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare, Constantin Bacalbasa
Ingrijirea ediţiei, prefata si notele de Simona Lazar
500 pagini, format 17x26, 40 lei

O carte despre… regimuri totalitare. O carte despre cea mai perfida dintre dictaturi si, totusi, singura care – bine dozata – ne poate induce stari de rafinata placere! Vi se pare o contradictie in sensuri? Ei, bine, o astfel de dictatura exista, e cea mai veche si cea mai longeviva dintre dictaturile lumii. Si asta a remarcat-o acum trei sferturi de veac unul dintre cei mai harnici memorialisti ai epocii sale, jurnalistul Constantin Bacalbasa. (Simona Lazar)

Eu voi alege sa-mi bucur prietenii oferindu-le carti cu autograful lui Cristi Tabara! (Lucian Pricop, editor)

Despre Editura Cartex

Editura Cartex publica literatura romana clasica si contemporana, organizata in cateva serii de autor (Mircea Eliade, Marin Preda, Liviu Rebreanu, Panait Istrati etc.), o colectie de literatura universala, carti pentru copii, dictionare de limbi straine si foarte de succes carti practice.
Editura Cartex, Ionut Pascal, director, tel/fax 021.3234130, mobil 0745069898, adresa postala CP.184, OP. 4, Bucuresti
cartex2000r@yahoo.com