Zadie Smith a câştigat Premiul Orange 2006 cu romanul On Beauty – “Despre frumuseţe”

BUCURESTI - 12 iunie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Leda parte componentă a Grupului Editorial Corint are plăcerea să anunţe în avanpremieră, lansarea la sfârşitul acestui an a romanului On Beauty (“Despre frumuseţe”) câştigător al Premiului Orange 2006.

Autoarea britanică Zadie Smith a câştigat marţi 6 iunie 2006 Premiul Orange pentru Literatură cu cel de-al treilea roman al său On Beauty (“Despre frumuseţe”).

Martha Kearney, Preşedinta juriului, a spus: 'După una dintre cele mai animate şi mai de durată discuţii din istoria premiilor Orange, am decis să acordăm Premiul de anul acesta romanului On Beauty de Zadie Smith.'

Premiul Orange pentru Literatură a fost înfiinţat de compania de telefonie cu acelaşi nume în anul 1996 pentru a celebra şi promova în întreaga lume, autoarele de literatură. Premiul Orange este acordat celui mai bun roman al anului scris în engleza de către o femeie.

Zadie Smith s-a născut în nord-vestul Londrei în 1975. Ea este autoarea romanelor White Teeth (“Dinţi albi”) care va apărea în toamna acestui an la Editura Leda şi The Autograph Man, ambele fiind nominalizate pentru Premiul Orange pentru Literatură. On Beauty (“Despre frumuseţe”) a mai fost nominalizat şi pentru Man Booker Prize în 2005.

White Teeth (“Dinţi albi”) a fost publicat în Marea Britanie în anul 2000 fiind încununat de numeroase premii literare, printre care Premiul Guardian şi Premiul Whitbread pentru debut, Premiul James Tait Black pentru ficţiune şi Premiul Commonwealth Writers.

Despre Editura Corint Junior

DESPRE GRUPUL EDITORIAL CORINT:

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflaţi în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, oferim cititorilor noştri peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Roxana Petrescu
PR Manager Editura Leda
roxana.petrescu@edituracorint.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-corint-junior/zadie-smith-a-castigat-premiul-orange-2006-cu-romanul-on-beauty-despre-frumusete