ZAHIR – Fiecare poveste de dragoste este o calatorie

BUCURESTI - 12 septembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bestseller mondial, aflat pe primul loc in topul vanzarilor in tari precum Italia, Germania, Brazilia, Franta, Zahir – cel mai recent roman al lui Paulo Coelho, va aparea in traducere romaneasca la data de 15 septembrie 2005 la Editura Humanitas (la aceeasi data, Humanitas Multimedia va lansa si versiunea audio, in lectura lui Florian Pittis) si va fi al optulea titlu dintr-o serie de autor care a inregistrat un succes de public cu nimic surprinzator.

Zahir, cel mai asteptat roman al lui Coelho, este povestea unui scriitor care descopera ca, avand totul, e posibil sa nu-ti mai ramana nimic. Protagonistul cartii nu are nume, ci doar o poveste. Este un romancier rasfatat de soarta si de public, desi critica nu-l menajeaza. A castigat nenumarate premii, se bucura de privilegii, are bani. Traieste in inima Parisului, sub lumina reflectoarelor. E casatorit de zece ani si are o viata conjugala demna de invidiat. Pana cand Esther, sotia lui, ziarista si corespondent de razboi, dispare intr-o fosta republica sovietica. Pentru romancierul care tocmai scrisese un „tratat“ despre casatorie, lovitura e dura. Printre altele, si fiindca ipotezele sunt ingrijoratoare. Rapire? Asasinat? O retea terorista? In cele din urma, nimic din toate acestea, ci un lucru aparent mai simplu, dar in realitate la fel de complicat: o criza existentiala, din care Esther incearca sa iasa in compania unui prieten misterios si mult mai tanar.

Paulo Coelho nu este doar unul dintre cei mai cititi scriitori din lume, ci si cel mai influent autor al acestui secol. E un alchimist al cuvantului si un fenomen literar. Are cititori in mai mult de 150 de tari, cartile i-au fost traduse in 57 de limbi si s-au vandut in peste 60 de milioane de exemplare. Subiectele romanelor lui au depasit sfera literara si au ajuns teme de dezbatere sociala si culturala.

Avem promisiunea autorului ca in luna octombrie a acestui an va vizita tara noastra. Cititorii romani cuceriti de sarmul, carisma si talentul maestrului se vor intalni in sfarsit cu autorul lor preferat.
Vom reveni cu mai multe informatii la inceputul lunii octombrie.

Parteneri:
AVON, EVENIMENTUL ZILEI, ELLE, JOY, RADIO ROMANTIC, ORANGE

Despre Editura HUMANITAS

EDITURA HUMANITAS
Luiza Dragomir
Responsabil PR
+40.21.317.18.23

luiza.dragomir@humanitas.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-humanitas/zahir-fiecare-poveste-de-dragoste-este-o-calatorie3