• Alegerea lanternelor profesionale de mână: sfaturi practice

BUCURESTI - 21 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O lanternă de mână cu LED este extrem de practică atunci când ai nevoie de o soluție rapidă și ușor manevrabilă de iluminat. O poți folosi în diverse activități la locul de muncă, atunci când vrei să duci la bun sfârșit proiecte personale, sau chiar și atunci când te relaxezi în vacanță.

Lanterna de mana profesionala

Lanterna de mana profesionala

Însă, în situațiile în care o lanternă obișnuită nu reuește să se ridice la așteptările și nevoile tale, ai nevoie de o alternativă mai eficientă.

De aceea, îți recomand să descoperi avantajele oferite de produsele profesionale.

În acest sens, în rândurile de mai jos, am ales să îți vorbesc despre criteriile de selecție ale lanternelor profesionale de mână. Sfaturile practice te vor ajuta să achiziționezi inteligent, economisind timp și bani ori de câte ori vei avea nevoie de o lanternă cu LED nouă.

Să vedem așadar care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o nouă soluție portabilă de iluminat.

Cum alegi lanternele de mână profesionale

Lanternele de mână profesionale se diferențiază de cele obișnuite prin caracteristicile și specificațiile întrunite. Așadar, înainte de a face o nouă achiziție va trebui să verifici lista specificațiilor tehnice.

Desigur, scopul în care lanterna va fi folosită îți va spune și care sunt caracteristicile de care vei avea nevoie. Pe scurt, cumpără un produs care se potrivește nevoilor tale.

Dimensiunile lanternei

De cele mai multe ori, dimensiunile lanternelor variază în funcție de numărul de LED-uri încorporate și de intensitatea luminoasă pe care o asigură. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că o lanternă profesională trebuie să aibă dimensiuni generoase. În funcție de modul în care urmează să folosești lanterna, orientează-te către dimensiunea potrivită.

Dacă vei lucra în spații înguste, cu siguranță vei avea nevoie de un produs cu mici dimensiuni și care poate fi manevrat cu ușurință. Mai mult, în acest caz lanterna trebuie să fie dotată și cu  un sistem de prindere pe încheietura mâinii pentru a se evita pierderea sau scăparea lanternei în timpul desfășurării activității.

Dar, dacă urmează să folosești lanterna într-un spațiu deschis și ai nevoie de o iluminare cât mai eficientă și pe o rază extinsă, atunci va trebui să alegi un produs de mari dimensiuni. Alege o lanternă dotată cu o curea de umăr pentru a-ți ușura mișcările naturale ale corpului.

Desigur, în cazul în care mergi în camping sau la pescuit, o idee bună este să alegi o lanternă de cap cu LED în schimbul celei de mână.

După cum ți-am spus, alegerea depinde de specificul activităților pe care le vei desfășura. Dimensiunile produselor variază de la 10 x 3 cm și pot ajunge și până la 30 x 18 x 14 cm. Nu uita, și greutatea lanternelor va varia destul de mult pe măsură ce dimensiunile se măresc.

Materialele din care sunt confecționate

Dacă ai nevoie de o lanternă rezistentă, care să facă față fără prea mari probleme unor șocuri mecanice dese, atunci îți recomand să alegi un material dur, precum metalul. În aceste cazuri, evită achiziționarea lanternelor profesionale de mână confecționate din plastic, oricât de gros ar fi acesta. Plasticul este casant iar produsul tău se poate sparge în cazul în care este scăpat pe o suprafață tare.

Dacă greutatea produsului contează pentru tine, atunci plasticul, sau acetatul este soluția. Lanternele din metal sunt rezistente, însă sunt și mai grele.

Mai mult, prețul este și el influențat de aceste aspecte, regula fiind simplă: cu cât materialul este mai rezistent cu atât crește și prețul de achiziție. Un mic sfat referitor la preț: nu alege întotdeauna brandul în detrimentul performanței – o achiziție nouă trebuie să evidențieze cel mai bun raport calitate/preț, în special atunci când vorbim despre ușurarea activităților cu profil tehnic.

Intensitatea luminoasă

O lanternă de mână cu LED poate acoperi o suprafață de la câțiva centimetri, până la mai mult de 500 de metri. Așadar, intensitatea luminoasă este o caracteristică importantă atunci când alegi o nouă soluție de iluminat.

Dacă în cazul lanternelor de mici dimensiuni alimentarea se face cu ajutorul bateriilor clasice, atunci când vorbim despre lanterne de mână profesionale, fascicolul luminos este alimentat de acumulatori puternici. Acumulatorii sunt reîncărcabili, acest proces realizându-se cu ajutorul încărcătoarelor speciale cu conexiune la rețeaua electrică. De regulă, un acumulator permite cicluri numeroase de reîncărcare – sfatul meu este să alegi o lanternă care asigură cel puțin 200 de cicluri de reîncărcare al acumulatorului.

O idee bună este să achiziționezi și un acumulator de rezervă pentru lanterna ta. În acest caz ești sigur că eviți chiar și cele mai neprevăzute și neplăcute situații – o soluție recomandată în special pentru drumeții montane, sau alte activități desfășurate în natură, departe de surse de energie electrică.

Caracteristici speciale

O lanternă de mână profesională poate avea și alte caracteristici care îți pot ușura treburile de zi cu zi. De exemplu, poți alege lanterne cu zoom (adaptarea fascicolului luminos), cu mai multe trepte de intensitate luminoasă, cu prindere magnetică, cu rezistență crescută la șocuri, cu număr variabil de LED-uri, sau cu protecție împotriva apei și a prafului.

Concluzii

După cum vezi, alegerea lanternelor de mână profesionale nu este una dificilă. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi un produs care te va ajuta cu adevărat. Pe scurt, verifică lista specificațiilor tehnice și asigură-te că soluția de iluminat răspunde cerințelor tale. Apoi, alege cel mai bun raport calitate/preț.

O gamă variată de soluții de iluminat cu LED, precum și alte produse electrice și de conectică găsești în magazinul online electro-az.ro.