Cum să folosești inteligent acumulatorii reîncărcabili pentru durabilitate crescută

BUCURESTI - 27 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Te-ai săturat să tot schimbi bateriile pentru dispozitivele tale electrice și/sau electronice? Atunci când cauți soluții eficiente și durabile de alimentare trebuie să îți îndrepți atenția către acumulatorii reîncărcabili.

acumulatori eaz

acumulatori eaz

Te-ai săturat să tot schimbi bateriile pentru dispozitivele tale electrice și/sau electronice? Atunci când cauți soluții eficiente și durabile de alimentare trebuie să îți îndrepți atenția către acumulatorii reîncărcabili.

Aceștia reprezintă cele mai bune soluții pentru un plus de confort în ceea ce privește folosirea echipamentelor tale electrice. Indiferent de tipul aparatului în cauză, un acumulator reîncărcabil presupune o achiziție inteligentă și avantajoasă pe termen mediu și lung.

Dar, pentru a te putea bucura de acumulatori rezistenți, care se încarcă într-un timp optim și pe care îi poți folosi mult timp fără a pierde din performanțe este nevoie să urmezi câteva sfaturi practice. Aceste sfaturi îți vor arăta cum se întrețin acumulatorii după achiziție, pe toată durata lor de viață.

Sfaturi practice pentru întreținerea acumulatorilor reîncărcabili

Acumulatorii reîncărcabili pot fi similari cu bateriile clasice, cu diferența că pot fi reutilizați după descărcare. Încărcarea se face cu ajutorul unui produs specific, denumit în mod sugestivîncărcător.

În funcție de caracteristici și de performanțe acumulatorii rezistă la cicluri numeroase de reîncărcare ceea ce le oferă o durată de viață îndelungată.

Însă, ciclurile de reîncărcare pot duce la pierderea eficienței în timp atunci când acumulatorii nu sunt întreținuți așa cum ar trebui. De aceea, este bine să urmezi sfaturile următoare.

Nu aștepta o descărcare completă

În funcție de materialul din care sunt confecționați acumulatorii, aceștia pot fi sensibili atunci când urmează să fie încărcați. De regulă este bine să nu lași acumulatorii să se descarce complet înainte de a-i reîncărca.

Din nou, regula nu este general valabilă și depinde de specificul fiecărui acumulator. Dar, pentru a fi sigur că protejezi eficiența bateriei este bine să o pui la reîncărcat înainte de a-și consuma toată energia disponibilă.

Reîncărcarea la temperatura camerei

Acumulatorii trebuie reîncărcați la temperatura camerei. Fluctuațiile mari de temperatură pot deteriora bateria în special atunci când aceasta este reîncărcată.

În plus, ferește acumulatorii de șocuri mecanice. Spre exemplu, dacă scapi bateria pe o suprafață dură aceasta se poate crăpa și pot apărea scurgeri din interiorul acumulatorului.

Reîncarcă doar pe jumătate

În afara bateriilor din nichel cadmiu și nichel metal hibrid restul acumulatorilor nu trebuie reîncărcați complet.

Ciclurile de reîncărcare completă duc la pierderea calității și implicit la o durată de viață mult mai scurtă.

Recomandarea este ca fiecare acumulator să fie reîncărcat doar la puțin peste jumătatea capacității lui maxime. Astfel te vei putea bucura de bateriile tale pentru mult mai mult timp.

Depozitarea atunci când bateriile nu sunt folosite

O baterie de tip NiCd nu trebuie depozitată atunci când este încărcată mai mult de jumătate. Dacă o păstrezi complet încărcată fără a o folosi pentru o perioadă mai lungă de timp vei observa cum bateria își pierde din calitate.

Restul acumulatorilor sunt ceva mai rezistenți la condiții de depozitare, însă recomandarea generală este să nu îi păstrezi atunci când sunt fie total descărcați fie la capacitate maximă de putere.

Concluzii

Acumulatorii sunt o soluție eficientă și de durată care pot înlocui cu succes bateriile clasice. Cu toate acestea este nevoie să urmezi câteva sfaturi practice pentru a le proteja performanțele.

Și dacă ești în căutarea unor acumulatori eficienți, poți vizita magazinul online de electrice și electronice electro-az.ro. Ai o gamă variată de produse din care să alegi soluția potrivită pentru nevoile tale.