Lanterne de cap cu LED pentru drumeții montane: sfaturi practice pentru începători

BUCURESTI - 2 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Dacă îți plac drumețiile montane și ești un explorator convins știi cu siguranță că echipamentul potrivit este cheia unei expediții reușite. Fie că vorbim despre trasee montane pe timp de vară, sau în mijlocul iernii, siguranța este mai presus de orice.

Lanterna de cap cu 8 led-uri

Lanterna de cap cu 8 led-uri

Ei bine, dacă luăm în calcul echipamentele recomandate pentru excursiile montane nu avem voie să uităm de lanternele de cap cu LED.

Dacă încă nu ai folosit una vei vedea că le vei aprecia atât ziua, dar în special noaptea. În plus, nu te vei mai despărți de ele indiferent de drumul pe care îl ai de parcurs.

Scopul frontalelor este unul destul de clar: luminează calea în lipsa luminii naturale. Dar, avantajele folosirii lanternelor de cap sunt mult mai diverse.

Știu că vrei să afli mai multe așadar, să trecem la treabă.

 De ce să folosești o lanternă de cap cu LED 

Așa cum am spus, o frontală te ajută să vezi atunci când lumina naturală nu este în avantajul tău. De regulă, lanternele se folosesc noaptea, sau în amurg atunci când în pădure vizibilitatea este redusă.

Avantajul principal al folosirii lanternelor frontale este concentrat pe mobilitate. Fixându-se pe cap, lanterna nu trebuie manevrată manual. Pe scurt, te poți mișca în voie având un câmp vizual cât mai larg.

Așadar, indiferent de locul în care te afli, te miști în voie și vezi fără probleme.

De ce trebuie să folosești o lanternă de cap cu LED?

Pentru siguranța ta; pentru că este comodă; și pentru că te ajută atunci când ai cu adevărat nevoie.

Lanterne de cap cu LED pentru drumeții montane 

Drumețiile montane înseamnă mai mult decât un simplu mers pe potecă. Înseamnă exploratul peșterilor, păstrarea traseului potrivit, identificarea însemnelor chiar și pe timp de noapte și un drum sigur, ferit de neprevăzut.

Din aceste puncte de vedere, o lanternă de cap cu LED este partenerul de încredere al exploratorului.

Mai mult, nu trebuie să uiți frontala acasă chiar dacă planifici o drumeție pe timp de zi. Nu poți ști niciodată ce se poate întâmpla. Și, așa cum am învățat încă de mici, este mai bine să ai totul la îndemâna ta pentru că nu poți fi niciodată prea prevăzător.

Să vedem atunci ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra o frontală nouă.

Alege o lanternă puternică 

Pentru drumeții montane, sau pentru competiții de tip maraton sunt recomandate lanterne de cap cu LED cu lumină puternică. De altfel, cu cât este mai puternică, cu atât mai bine.

Poți să alegi o lanternă care acoperă până la 100 de metri, deși în cele mai multe cazuri o suprafață acoperită de până în 50 de metri este suficientă.

Nu lua cu tine o frontală care nu luminează destul de bine. Nu îți va fi de folos în pădure acolo unde ai destul de multe obstacole de trecut și care trebuie să fie bine iluminate pe timp de noapte.

 Alege o lanternă care permite reglajul luminii 

Un aspect important este reglajul luminii. Atunci când ești pe munte treci prin diverse situații. Poți fi în câmp deschis, în mijlocul pădurii, poți traversa un râu sau te poți afla pe un vârf de munte.

Ai nevoie de o singură lanternă de cap care să fie utilă în toate situațiile. De aceea îți recomand să alegi o frontală pe care o poți regla în ceea ce privește intensitatea luminoasă și punctul de focalizare al luminii.

Alege o lanternă cu lumină intermitentă sau SOS 

În nefericitul caz al unui accident, sau dacă pur și simplu te-ai rătăcit, vei avea nevoie de o soluție de iluminat capabilă să trimită semnale luminoase intermitente, sau SOS.

De aceea este bine să achiziționezi o frontală cu mai multe LED-uri. Astfel, unul dintre ele va putea fi programat să funcționeze intermitent, dacă acest lucru va fi necesar. Această lumină îi va ajuta pe ceilalți să te localizeze mai rapid.

 Alege o lanternă de cap ușoară, dar rezistentă 

Când te deplasezi și mai ales când urci este bine să te simți cât mai confortabil. O lanternă de cap specială pentru drumeții este o lanternă ușoară. Nici nu trebuie să simți că este acolo.

Așadar, sistemul de prindere trebuie să permită reglaje multiple pentru a se mula cât mai bine după fizionomia fiecăruia dintre noi.

În plus, verifică greutatea frontalei și alege produsele ușoare, dar performante.

 Alege o frontală cu o baterie generoasă 

Pentru a fi de un real ajutor, lanterna de cap cu LED trebuie să funcționeze atunci când ai nevoie de ea. Pe scurt, are nevoie de o baterie puternică. Mai mult, este recomandat să ai cu tine și acumulatori de rezervă în cazul în care bateria principală este consumată.

Majoritatea frontalelor sunt dotate cu baterii generoase dar și cu acumulatori de rezervă.

 Concluzii 

După cum vezi, lanternele de cap pentru drumeții montane trebuie alese diferit față de frontalele clasice sau profesionale.

Alege inteligent și rămâi mereu în siguranță oricare ar fi traseul pe care îl urmezi.