Lanterne de cap cu zoom: caracteristici și recomandări

BUCURESTI - 27 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Ai nevoie de o lanternă de cap cu LED ușor adaptabilă unor nevoi diverse, așa cum sunt și activitățile tale zilnice? Atunci atenția ta ar trebui să se îndrepte către lanternele cu zoom, produse versatile și extrem de practice.

Lanterna de cap

Lanterna de cap

O frontală eficientă trebuie să fie ușor de purtat, cu posibilități multiple de fixare, dar și cu caracteristici dedicate care să asigure o bună vizibilitate indiferent de situație.

În plus, o lanternă de cap eficientă poate fi folosită cu succes atât în scopuri uzuale, cât și în situații mai complexe, așa cum sunt și activitățile de la locul de muncă.

Pe scurt, cu o frontală cu LED dotată cu funcția zoom te vei putea mișca în voie, indiferent de ce alegi să faci. Iar folosirea frontalei este recomandată atunci când:

    Pescuiești pe timp de noapte.Organizezi drumeții montane.Faci excursii pe bicicletă, sau mergi pe bicicletă după apusul soarelui.Lucrezi în domeniul auto și aplici reparații în spații înguste.Realizezi intervenții diverse pe timp de noapte.Mergi la vânătoare.

 Ce este funcția zoom în cazul unei lanterne de cap cu LED 

Funcția zoom se referă la posibilitatea de a adapta focalizarea luminii în funcție de necesități. Pe scurt, pentru lanterna ta de cap poți alege mărirea, sau micșorarea ariei luminoase atunci când acest lucru este necesar.

Așadar, această caracteristică specială te ajută să folosești frontala în mai multe situații specifice. Mai mult, eficientizezi durata bateriei, sau sporești vizibilitatea atunci când ai nevoie de o privire de ansamblu chiar și în cele mai întunecoase împrejurări.

Desigur, nu toate lanternele cu LED dispun de această funcționalitate. De aceea este bine să verifici lista specificațiilor înainte de a face o nouă achiziție. Doar așa poți alege exact produsele de care ai cu adevărat nevoie.

Criteriile recomandate de alegere a lanternelor de cap cu LED

 

Pentru că am adus în discuție specificațiile lanternelor de cap, iată care sunt caracteristicile la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o frontală nouă:

    Numărul de LED-uri: fiecare frontală poate avea mai multe LED-uri care emit lumină simultan, sau individual. Desigur, trebuie să alegi în funcție de scopul principal pentru care vei folosi lanterna. Dar, cu cât sunt mai multe LED-uri cu atât va crește și eficiența frontalei. În plus, nu uita de LED-ul care poate fi prevăzut în spatele lanternei – acesta este un bun semnalizator, în special atunci când mergi des cu bicicleta.Posibilități de reglare: pentru fiecare LED poți avea posibilitatea de a regla fascicolul luminos. Pe scurt, poți roti la 90 de grade anumite LED-uri pentru a adapta lumina emisă. Mai mult, lanternele trebuie să fie prevăzute cu bretele și curele care să permită o bună fixare în funcție de fizionomia capului.Greutate: frontalele trebuie să fie ușoare. Altfel nu te vei simți confortabil atunci când le vei purta.Rezistența la apă și la intemperii: îți recomand lanternele de cap prevăzute cu protecție împotriva prafului, apei și loviturilor mecanice. Cu cât este mai rezistentă, cu atât o vei putea folosi mai des.Acumulatori de rezervă: alături de frontala ta alege și acumulatori de rezervă – sau, alege pachetele complete care conțin și acești acumulatori. Astfel vei avea siguranța că lanterna ta nu va rămâne fără baterie atunci când ai mai multă nevoie de lumina ei.

 Concluzii

Așadar, atunci când cumperi o frontală trebuie să alegi în funcție de principalele activități pe care le desfășori în fiecare zi. Specificațiile speciale de care ai nevoie se vor desprinde din aceste detalii.

Lanternele de cap cu ZOOM sunt însă alegerea potrivită în cazul în care vrei să folosești frontala în cât mai multe situații.

În catalogul online electro-az.ro găsești o gamă variată de soluții de iluminat printre care și lanterne de cap cu LED, lanterne de mână sau lămpi de lucru.

Spune-ne care sunt criteriile tale de selecție folosind secțiunea de comentarii de mai jos.