Lanterne LED vs. lanterne clasice: avantaje, dezavantaje și prețuri

BUCURESTI - 27 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Ești în căutarea unei noi lanterne? Indiferent de tipul de lanternă pe care vrei să o cumperi, înainte de toate trebuie să te asiguri că vei alege documentat.

Lanterna de cap cu 8 led-uri

Lanterna de cap cu 8 led-uri

De ce?

Ei bine, pentru a beneficia de un produs eficient, fiabil și accesibil. Pe scurt, pentru a beneficia de cel mai bun raport calitate/preț și pentru a avea un produs care să rezolve exact problemele, sau nevoile pe care tu le ai.

Și când vorbim despre lanterne, cu siguranță regăsim o gamă variată de soluții de iluminat cu LED. Poate fi vorba despre lanterne de cap, de mână, de lucru sau profesionale, însă cam toate soluțiile pe care le vei găsi atât în magazinele clasice cât și în cele online îți propun iluminarea cu LED-uri și nu cu bec incandescent.

De aceea este important să știi care sunt diferențele dintre lanternele cu LED și cele clasice, cu bec incandescent. Desigur, după ce afli toate avantajele, dezavantajele și costurile aferente fiecărei variante vei putea să achiziționezi o lanternă cu adevărat eficientă pentru nevoia ta.

Să vedem așadar despre ce este vorba.

Lanterne cu LED sau lanterne cu bec incandescent: ce să alegi

LED-ul este o soluție modernă de iluminare care a înlocuit treptat becul cu ardere incandescentă. Însă, metodele clasice pot fi în continuare o bună alegere, în funcție de preferințe și de specificul fiecărei situații.

Atuuri și puncte slabe

Principalul avantaj al lanternelor cu LED este reprezentat de eficiență. Iluminatul cu LED presupune consum redus de energie pentru o intensitate luminoasă generoasă, comparabil cu becul incandescent clasic.

Mai mult, lanternele cu LED vor fi mult mai rezistente la variațiile de temperatură și la șocurile mecanice la care ar putea fi supuse. În plus, datorită dimensiunilor extrem de reduse ale LED-urilor, aceste lanterne sunt extrem de versatile – poți alege, în funcție de necesități, o lanternă mică, pe care să o ai mereu la îndemâna ta, sau o lanternă ceva mai mare cu caracteristici specifice.

De exemplu, soluțiile cu LED se adaptează atât frontalelor cât și lanternelor de mână, sau de lucru, esențiale în diverse medii industriale.

În schimb lanternele clasice sunt mult mai robuste și au dimensiuni mai mari, influențate de dimensiunea becului cu incandescență.

Cu toate acestea, lanternele clasice au un mare avantaj în fața celor cu LED: înlocuirea rapidă și ieftină a becului ars. Pe scurt, poți folosi o lanternă clasică pentru foarte mult timp, fără investiții considerabile. Același lucru nu se poate spune și despre lanternele cu LED. În cazul în care acestea se strică, de regulă se optează pentru achiziționarea unui produs nou.

Lanterne cu LED sau lanterne clasice: costuri de achiziție

Chiar dacă dezavantajul înlocuirii becului există, lanternele cu LED sunt soluția recomandată. Ai o gamă variată din care poți alege, indiferent de scopul pentru care vei folosi lanterna ta.

În plus, găsești produse accesibile pentru orice tip de buget. Desigur, costurile vor crește pe măsură ce performanțele cresc.

În cazul lanternelor clasice costurile de achiziție pot fi ceva mai mari. În plus, nu vei avea aceeași libertate de mișcare și vei investi și mai mult în ceea ce privește acumulatorii pe care îi vei folosi pentru alinentare. Dar, nu va trebui să schimbi produsul cu unul nou în cazul în care becul se arde.

Găsești o gamă variată de lanterne cu LED în magazinul online electro-az.ro. Ai oferte bune pentru lanterne de cap cu LED, lanterne de mână sau lămpi de lucru alături de multe alte produse din domeniul electric și nu numai.