BALCIC. SCOALA DE LA MAREA NEAGRA

BUCURESTI - 26 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti. 26 Noiembrie 2007
Asociaţia Elite Art Club UNESCO organizează expoziţia “Balcic. Scoala de la Marea Neagră”. Vernisajul de deschidere va fi găzduit de Palatul Cercului Militar Naţional, marţi, 27 noiembrie, ora 18:00.

Expoziţia reprezintă o încununare a proiectului “Pictori de azi la Balcic- ediţia a patra”, reunind cele mai bune lucrări realizate de studeţi şi proaspat absolvenţi ai Universitaţii Naţionale de Arta. Spiritul tânar al pictorilor face ca spre deosebire de ediţiile precedente ale proiectului, atmosfera de ansamblu a expoziţiei să fie una relaxată, specifică unui atelier de creaţie.

Sub îndrumarea a doi artişti consacraţi, Mihai Sârbulescu şi Ion Lazar, precum şi a curatorului George Mircea, tinerele talente au fost încurajate să confrunte cu o dublă dificultate: receptarea din perspectivă modernă a Balcicului, fie ca este vorba de latura umană, peisagistică sau cititadină a subiectului, raportată la perspectiva pictorilor din perioada interbelică. Rezultatul este cu totul surpinzator, lucrările expuse reuşind să surprindă privitorul prin această combinaţie insolită de spirit pictural interbelic şi perspectivă modernă.

Pe lângă organizatori şi artişti, la vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai presei, oameni de cultură şi exponenţi ai mediului de afaceri. Printre cei care vor lua cuvantul în deschidere se numară criticul de arta Oliv Mircea, Mihai Sârbulescu din partea grupului de artişti şi dna Mihaela Dragomir, reprezentant şi conducător al Elite Art Club UNESCO.


Douăzeci şi unu de artişti valoroşi şi tot atâtea perspective asupra Balcicului, o suită de armonii cromatice, un mit interbelic readus la viaţă, o paralelă între Balcicul de altădată şi cel contemporan – toate acestea vă aşteaptă să le descoperiţi şi să vă bucuraţi de ele.

Găzduită de Palatul Cercului Militar National, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 27 noiembrie –13 decembrie 2007, zilnic între orele 11.00- 19.00.


Despre Elite Art Club UNESCO


“Pictori de azi la Balcic” este un proiect de artă şi suflet, care crede în promovarea directă a artiştilor, în construirea de imagine în timp şi în interferenţa diverselor forme de artă. De-a lungul celor patru ediţii, proiectul a vizat atragerea mediului de afaceri din România, pentru încurajarea mecenatului în artă şi dezvoltarea responsabilităţii sociale a corporaţiilor.
Iniţiat în 2004 de pictoriţa Marilena Murariu, cele patru ediţii de până acum ale proiectului “Pictori de azi la Balcic” au inclus tabere de creaţie la Balcic, editarea cataloagelor proiectului, mese rotunde cu tematică artistică, expoziţii în ţară şi numeroase circuite culturale la care au luat parte artişti, critici de artă, muzeografi, oameni de cultură şi iubitori de artă.

Asociaţia Elite Art Club UNESCO se află sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Elite Art Club UNESCO are ca scopuri promovarea adevăratelor valori ale culturii române, îndeosebi ale celei contemporane, precum şi intensificarea colaborării interculturale.

ELITE ART CLUB UNESCO
Alexandru Mircea
mob: 0742 355 775
alexandru.mircea@eliteart.org