Expoziţie de artă plastică „Gabriela Drăghici şi Ion Drăghici”

BUCURESTI - 26 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Marţi, 24 noiembrie, ora 17:00, la galeria Palatului Cercului Militar din Bucureşti (CCA) a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică „Gabriela Drăghici şi Ion Drăghici”.

Publicul iubitor de artă, jurnalişti şi reprezentanţi ai mediului de afaceri au putut admira lucrări de grafică, picturi în ulei, acuarelă şi cerneală, dar şi compoziţii ample de tapiserie. În demersul lor artistic, Gabriela şi Ion Drăghici s-au oprit asupra aspectelor obişnuite ale realităţii pe care le-au transfigurat în metafore plastice sugestive, în încercarea de a propune privitorilor iubitori de frumos o reevaluare a reperelor intrinsece.

În cuvântul rostit la deschiderea vernisajului, dna. Mihaela Dragomir, preşedinta Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, a amintit importanţa conservării şi perpetuării valorilor artistice româneşti şi a militat pentru o deschidere culturală europeană. În acest sens domnia sa a menţionat participarea artistului Ion Drăghici la Târgul Internţional de Artă Plastică EUROP’ART de la Geneva, precum la taberele anuale de pictură, organizate de ELITE ART Club UNESCO la Balcic, în cadrul proiectului „Pictori de azi la Balcic”.

Vernisajul a reprezentat şi un cadru festiv în care Ion Drăghici a donat Palatului din Balcic două lucrări de artă reprezentându-i pe regina Maria şi pe regele Ferdinand ai României, în mărime naturală. Operele au fost expuse timp de un an la Muzeul Naţional Cotroceni, unde s-au bucurat de aprecierea unui public numeros. Cu acest prilej deosebit, ataşatul cultural al Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, domnul Stanimir Petkov, a citit mesajul ambsadorului Republicii Bulgare, excelenţa sa dl. Konstantin Andreev. Domnia sa a apreciat valoarea artistică a celor două lucrări şi a mulţumit pictorului pentru generozitatea sa:

„Acest cadou reprezintă un simbol al prieteniei între poporul român şi bulgar. Ne bucurăm ca are loc chiar în anul în care se împlinesc 150 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări. Lucrările vor îmbogăţi oraşul Balcic şi patrimoniul cultural al ţării noastre. Mulţumesc pictorilor pentru preţioasa donaţie şi Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO”.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 10 decembrie şi poate fi vizitată la galeria Palatului Cercului Militar din Bucureşti (CCA), între orele 10-18.00.

Despre Elite Art Club UNESCO

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Ana Ivanov
ana.ivanov@eliteart.org
info@eliteart.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elite-art-club-unesco/expozitie-de-arta-plastica-gabriela-draghici-si-ion-draghici