GRATIA> FLORI DE LEAC -Expoziţie personală de pictură/obiect Marcel Lupşe

GRAŢIA.Flori de leac

expoziţie personală de pictură/obiect Marcel Lupşe

18 noiembrie- 9 decembrie 2010

Susţinând demersul Uniunii Artiştilor Plastici din Bistriţa, ELITE ART GALLERY şi ELITE ART Club UNESCO vor găzdui în perioada 18 noiembrie – decembrie 2010 expoziţia personală de pictură / obiect a cunoscutului artist plastic, Marcel Lupşe.

Expoziţia poartă titlul GRAŢIA. FLORI DE LEAC şi va avea loc la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti, din Strada Academiei, nr.15.

Încercând să configurăm o poetică a picturii lui Marcel Lupşe, dacă Ea există, atunci desenul, care trebuie să se înfiripe, trebuie să ştim că nu este, nu vrea şi nu poate să fie polemic. Ideea lui de cunoaştere, în „orizonturi” ierarhice accesibile unei minţi şi inimi libere, conţine un accent marcat pe ezoteric şi iniţiatic. Trebuie folosit pentru a surprinde acest tip de inteligenţă emoţională, cuvântul mărturisire. […] Marcel Lupşe îşi aplică inteligenţa emoţională în aşa fel încât să reuşească să compună imagini nemediat.”- Oliv MIRCEA, Principiul Graţiei Suficiente

GRAŢIA. FLORI DE LEAC este un concept curatorial prezentat pentru prima dată la Muzeul Naţional de Artă din Cluj Napoca, concept care surprinde atât prin mesaj, cât şi prin varietatea modalităţilor plastice de expresie. Mai mult decât o manifestare artistică, expoziţia se doreşte a fi  o invitaţie la introspecţie, o invitaţie la redescoperirea universului arhaic, a „grădinii deliciilor de acasă”.

Evenimentul se bucură de sprijinul Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” şi al Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud. Curator al expoziţiei este dr. Oliv Mircea.

Vernisajul va avea loc joi, 18 noiembrie, ora 19:00.

Expoziţia va putea fi vizitată începând cu această dată, până pe 9 decembrie, zilnic, între orele 11.00 -19.00.

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, 7 SERI, MODERNISM.RO

ELITE ART Club UNESCO este o asociație culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane românești şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor. Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”. Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Despre ELITE ART CLUB UNESCO

Confirmare pana la data: 18 noiembrie 2010