STATE OF MIND – concert susţinut de Cristi Gram

BUCURESTI - 6 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ELITE ART Club UNESCO vă invită pe 21 noiembrie 2009, ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti, la concertul STATE of MIND suţinut de Cristi Gram. Concertul va marca şi lansarea albumului cu acelaşi nume.

Concertul STATE of MIND marchează debutul artistului Cristi Gram, în calitate de chitarist solo. Muzica de tip rock- metal pe care o interpretează alături de Mugurel Vrabete (Holograf)- bass şi Ionuţ Micu- tobe, capătă în acest cadru influenţe clasice provenite de la cvartetul de coarde care îl acompaniază, format din Andreea Retegan şi Mihaela Bădican- viole, Iulia Brăileanu şi Iulia Gheorghe (Tiarra) - violoncel.

“Este pentru prima dată când mă încumet să lansez un produs muzical, 100% al meu. O piesa muzicală, pentru mine, trebuie să fie ca un roman captivant, cu introducere, schimbări de situaţii, cu trimiteri în locuri diferite, cu personaje care apar şi dispar, cu luptă între bine şi rău şi, de ce nu, cu final neaşteptat sau nerezolvat. În muzica progressive se practică des elaborarea unor teme nerezolvate care-şi vor găsi rezolvarea într-o compoziţie nouă pe un disc următor. Este o muzică axată pe contradictoriu, pe opoziţii, de unde şi apropierea dintre cele două feluri de instrumente, clasice şi moderne, aparent atât de diferite. La nivelul fomulei pe care am adoptat-o, aceste contradicţii se rezolvă fără a se anula, se sprijină şi se contopesc într-o muzică eliberatoare, plină de forţă şi energie', declară Cristi Gram.

Cristi Gram este chitaristul legendarei formaţii Phoenix şi imaginea în România a brand-ului japonez de instrumente muzicale Ibanez, numele său apărând pe cataloage, alături cel al lui Steve Vai, Joe Satriani, Paul Gilbert.

Cariera sa artistică cuprinde colaborari cu diverse grupuri muzicale (“Staccato”, “Fatum” (rock progresiv), “Acustic”), printre care şi formaţia “Talisman” – pentru albume precum “Pentru ea” (2001) şi “Talisman Live” (2002). Din 2004 devine membru al grupului Phoenix, cu ocazia unui concert susţinut la Alcala de Henares (Spania), iar în 2007 este decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Preşedintele României, d-nul Trăian Băsescu.

Bilete la concert pot fi achiziţionate prin intermediul Eventim, din librăriile Cărutureşti, magazinele Diverta, Vodafone şi Germanos, online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro

Despre Elite Art Club UNESCO

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Ana Ivanov
PR Manager
Tel: 0742 355 772; 315 65 11
ana.ivanov@eliteart.org

info@eliteart.org