Cum se câștigă un laptop făcând cuiva un bine

BUCURESTI - 25 iulie 2011

Comunicat tip General in IT&C, Social

Internetul, știm bine, găzduiește nenumărate concursuri cu premii mai mult sau mai puțin consistente, ce atrag mulțimi de jucători la masa norocului. Cum se poate însă câștiga ajutând pe cineva și având posibilitatea de a vota doar propunerile concurenților de competiție? Iată premisa de la care a pornit campania "Tehnologia de azi pentru șansa de mâine", un proiect CSR organizat de magazinul online Oktal.ro, menit să implice și, totodată, să susțina societatea civilă.

Cum se câștigă un laptop făcând cuiva un bine

              Participanții la campanie au avut șansa de a câștiga un laptop performant susținând un caz social, proiect ecologic sau program de educație, propriu ori creat de altcineva. După ce au avut răgaz aproape 2 luni să-și înscrie proiectele pe care le susțin în cursa pentru premiul de 1000 USD, a venit și vremea ca participanții să voteze propunerile înregistrate pentru a stabili astfel, împreună, câștigătorii. Votarea s-a desfășurat în perioada 1-15 iulie 2011, sistemul online dedicat permițând fiecărui participant să noteze o singură dată, cu 10, 5 și 1, trei proiecte din cele înscrise, exceptând propria propunere.

                Cauza care a acumulat cele mai multe puncte (respectiv 31) și care câștigă astfel premiul de 1000 USD cash vizează Asociația "Dai o șansă", asociaţie de părinţi, apolitică şi non-profit, datând din octombrie 2006, care promovează și susține persoanele afectate de sindromul Down, în special copii, adolescenți și familiile acestora. "Mă bucur că le pot oferi mai multe servicii copiilor și tinerilor cu dizabilități din Asociația mea. Voi folosi cei 1000 USD pentru realizarea unui site al Asociației, voi cumpăra echipamente sportive în vederea participării la competiții sportive locale și naționale și vom merge într-o tabără de 7 zile, în Eforie Sud. Scopul nostru este de a-i educa și școlariza pe copiii cu dizabilități, de a le susține socializarea și dezvoltarea unui limbaj cât mai coerent, precum și a abilităților manuale prin confecționarea de tablouri, felicitări, obiecte de artizanat, cunoașterea tradițiilor populare, dezvoltarea fizică și psihică prin sport, religie, desen, piese de teatru, audiții muzicale și dansuri populare", a afirmat Elena Tănase, fondator al Asociației ''Dai o șansă ''Alexandria.

                Ana Maria Vasilescu, participanta care a susținut misiunea Asociației și a câștigat astfel un laptop performant (Dell Inspiron N5010) de la Oktal.ro, a declarat: "Nu m-am înscris în campanie pentru laptop, deja aveam unul relativ nou. Am vrut să aduc în prim plan acest sindrom despre care se știe foarte puțin, deși e tot mai întâlnit. Lucrez la un spital de pediatrie și, când am văzut prima dată un copil cu sindrom Down, nu știam ce are. Citind mai mult, am descoperit Asociația "Dai o șansă". Aceasta campanie CSR este binevenită fiindcă a adus aceste asociații în atenția oamenilor și poate cineva le va sări în ajutor. Primul pas este făcut...".

                Magazinul online www.Oktal.ro, organizatorul și sponsorul campaniei de responsabilitate socială "Tehnologia de azi pentru șansa de mâine", are în vedere și alte acțiuni similare după această ediție-pilot. "Îi felicităm și le mulțumim participanților că și-au înscris proiectele în care cred sau cele pe care vor să le susțină, pentru că le-au făcut cunoscute și pentru că au votat inițiativele altora. Considerăm că un astfel de sprijin colectiv este calea de urmat pentru ca societatea civila să se facă auzită, respectată și sustinută. Suntem onorați că am făcut și noi parte din această solidaritate și că putem contribui la susținerea copiilor cu sindrom Down", a declarat Dan Dumitrescu, General Manager Oktal.ro.

            Câștigătorii vor intra în posesia premiilor până la 31 iulie 2011, conform regulamentului de participare. Rezultatele votului acordat de participanții la campanie pot fi consultate în pagina http://www.oktal.ro/campanie/tehnologia-de-azi/rezultate.php, iar informațiile privind desfășurarea campaniei și regulamentul de participare sunt disponibile la http://www.oktal.ro/campanie/tehnologia-de-azi/inscriere.htm

Parteneri: MaiMultVerde.ro, RadioLynx.ro, LumeBuna.ro, Obisnuit.eu, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, SwissPlan.biz.

Taguri: laptopnotebookoktal