Elpreco investeşte 4,5 milioane euro în sisteme de canalizare din beton

Craiova - 15 august 2006

Comunicat tip General in Industrie

Cea mai mare linie de tuburi şi camine de canalizare din beton din România a fost inaugurată astăzi de Elpreco în cadrul secţiei Beton Greu din Craiova. Având la bază tehnologia consacrată şi armonizată standardelor europene – tehnologie daneză Pedershaab -, investiţia se cifrează la aproximativ 4,5 milioane euro.

Elpreco continuă seria modernizărilor prin investiţii în producţia materialelor de construcţii, cu o nouă linie de fabricaţie a tuburilor de canalizare din beton. Pe lângă tuburile propriu-zise, cu dimensiuni variate, întreg sistemul este compus şi din cămine de vizitare cu trepte precum şi din garniturile de cauciuc necesare îmbinărilor aferente.

Dan Căprioară, directorul general Elpreco, declara:”O caracteristică importantă a acestor sisteme este siguranţa unei etanşietăţi perfecte prin garniturile din cauciuc în sistem uscat. Posibilităţile multiple de îmbinare a elementelor componente care sunt de dimensiuni variate, atât ca lungime cât şi ca diametru este de asemenea un alt avantaj, crescând considerabil numărul proiectelor de canalizare în care acestea pot fi utilizate”.

Cu o durată mare de viaţă şi o garanţie de 10 ani oferită, sistemele de canalizare din beton se montează uşor, fără riscuri de deteriorare. In funcţie de proiect, se poate opta pentru tuburi cu mufă din beton simplu sau armat dar şi pentru tuburi cu cep şi buză sau tuburi pentru execuţia prin împingere “jacking pipes”.

“Datorită unei colaborări excelente a specialiştilor Elpreco cu firma daneză Pedershaab, montarea noii instalaţii complexe a fost executată în numai 4 luni, din luna aprilie paână la sfarşitul lunii iulie a acestui an, cand am început să producem efectiv, realizând probele aferente de funcţionare în conformitate cu graficul prestabilit”, a mai precizat Dan Căprioară.

Despre Elpreco SA

Elpreco mai produce şi elemente din beton celular autoclavizat (BCA), sisteme de învelitori şi accesorii pentru acestea, precum şi elemente pentru pavaj, fiind un nume cunoscut pe piaţa românească, cu o tradiţie de peste 40 de ani în domeniu.

Preocupările permanente de creştere a calităţii produselor în paralel cu extinderea capacităţilor de producţie au condus la realizarea unor investiţii de peste 3o milioane de euro în ultimii 10 ani.

Elpreco are ca acţionar Fondul American de Investiţii Broadhurst, administrat în România de Compania New Century Holdings (NCH).

Mihaela Gregory
PR Coordonator
Elpreco SA
0251-462.289