Universitatea din Oradea și Nidec anunță deschiderea laboratorului „Industry 4.0”

Oradea - 23 octombrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Octombrie 2018 - Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea și Nidec anunță deschiderea primului laborator de convertizoare de frecvență, motoare și automatizare industrială.

Acest proiect oferă noi oportunități de studiu pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, având posibilitatea de a lucra cu echipamente utilizate în industria automatizărilor.Investițiile în acest laborator includ renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate, precum și donații de motoare, sisteme de control pentru motoare și diferite instalații de automatizare, echipamente de care vor beneficia studenții din cadrul departamentelor Ingineria Sistemelor Automate, Inginerie Electrică și Electronică.

În ultimele 12 luni Nidec a colaborat cu Universitatea din Oradea pentru a defini activități practice care vor fi integrate în programa studiilor universitare. La ora actuală avem primul laborator cu cele mai noi tehnologii pentru aceste activități. Adrian Buruiană, Managerul departamentului de Inginerie din cadrul Nidec Oradea și fost student al Universității din Oradea, a afirmat următoarele: „Prin punerea la dispoziție a unui laborator dedicat în care studenții și profesorii se vor familiariza cu convertizoare de frecvență și motoare utilizate în domeniul automatizărilor industriale, reușim să ghidăm studenții către o carieră de succes."

Jeff Ford, Directorul General al Nidec Oradea a afirmat faptul că „Nidec urmează să își extindă prezența în Oradea în următorii ani, în domenii precum R&D, proiectare și testare de produse, cât și dezvoltare de software. Această colaborare cu Universitatea reprezintă un pas important în formarea talentelor de care avem nevoie în Oradea."

Domnul rector al Universitǎţii din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungǎu, a precizat cǎ: „O colaborare de succes între Nidec Oradea SRL și Universitatea din Oradea va avea un impact pozitiv asupra motivării și cunoștințelor studenților din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei și nu numai. Aceasta este continuarea unui parteneriat știinţific orientat pe promovarea tehnologiilor actuale din domeniul automaticii industriale. "

Prof.univ.dr.habil. Mircea Gordan, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei, a afirmat că: „Le mulţumim colaboratorilor de la compania Nidec pentru încredere și pentru investiţie în acest domeniu de vȃrf. Toţi studenţii facultǎţii vor beneficia de acest laborator realizat la cele mai înalte standarde. "

Florin Rojan, directorul executiv al Asociația D’Apetresii, ong-ul prin care a fost derulat acest proiect a menționat: ’’Odată cu acest proiect considerăm că Nidec a așezat ceea ce înseamnă Responsabilitatea Socială Corporativă acolo unde trebuie să îi fie locul și în România. Spunem asta cu atât mai mult cu cât, în completarea acestui proiect, Nidec a acceptat să colaborăm pentru acordarea unui număr de 3 burse pentru studenți. Studenții interesați pot aplica pentru aceste burse începând cu data de 30 oct 2018 pe site-ul nostru.’’

Sectorul industrial din Oradea a prezentat o dezvoltare foarte rapidă în ultimii 5 ani. Parteneriatul dintre Universitatea din Oradea și Nidec reprezintă o colaborare strategică ce are rolul de a conecta mediul academic cu tehnologia utilizată în automatizări și alte industrii moderne.

Despre NIDEC ORADEA

Nidec Corporation a fost înființată în Kyoto, Japonia, în anul 1973 de către patru ingineri. Astăzi operăm în peste 40 de țări prin intermediul a aproximativ 300 de companii, având un număr de 110.000 de angajați. De la motoare mici de precizie până la motoare mari, noi creăm tehnologii de ultimă generație, care vin în întâmpinarea necesităților societății. Punem lumea în mișcare de 45 de ani!