DiaCaf.com-cel mai inteligent site de stiri din online-ul romanesc

BUCURESTI - 4 februarie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Internet

Live site

Nevoia oamenilor de a fi in permanenta la curent cu tot ce se intampla in tara se reflecta foarte bine in publicatiile online, care isi cresc numarul de vizitatori de la o zi la alta, dar in acelasi timp cad prada compromisului. Goana dupa senzational si dorinta de a atrage cat mai mult atentia cititorilor a facut ca multe siteuri de stiri sa tradeze calitatea textelor jurnalistice in favoarea cancanurilor si obiectivitatea in favoarea partizanatelor politice. Exista insa si exceptii. Aparut de putin timp in mediul virtual, DiaCaf.com a devenit cel mai inteligent site de stiri din online-ul romanesc.

DiaCaf.com-cel mai inteligent site de stiri din online-ul romanesc

DiaCaf.com, un agregator de stiri pentru oamenii dornici de informare

In prezent, utilizatorii de Internet cauta sa se informeze cat mai repede, despre cat mai multe lucruri, astfel ca ideea realizarii unui agregator de stiri simplu, complet, intuitiv si impartial a venit de la sine. Echipa DiaCaf.com a identificat nevoile oamenilor, astfel ca, in mai putin de 2 ani, a reusit sa puna bazele celui mai inteligent site de stiri de tip agregator.

Pe site, utilizatorii pot gasi rapid si simplu cele mai noi stiri si informatii de interes general din domeniile Actualitate, Economic, Sport, International, Politic, Monden, IT, Cultura, Auto si Sanatate, printre altele.

Ceea ce diferentiaza DiaCaf.com de alte agregatoare de stiri este sistemul revolutionar care permite identificarea stirilor pe acelasi subiect si gruparea lor pe aceeasi pagina, astfel incat utilizatorul sa isi aleaga singur sursa din care isi doreste sa citeasca materialul.

Primul Romanian Knowledge Graph, sistemul care a permis crearea DiaCaf.com

DiaCaf.com foloseste unul dintre cele mai moderne sisteme de cautare in mediul online. Este vorba despre Knowledge Graph, un motor de cautare, agregare si relevare a informatiilor intr-o forma condensata. In momentul in care s-a nascut ideea conceperii siteului de stiri DiaCaf.com, limba romana nu beneficia de un Knowledge Graph, insa costurile realizarii unui astfel de proiect erau mult prea mari.Astfel, echipa din spatele DiaCaf.com, formata din cativa romani stabiliti in Canada, a decis sa apeleze la ajutorul unei companii din domeniul IT, EpsilonSys, care sa dezvolte primul Romanian Knowledge Graph.A fost nevoie de 2 ani pentru ca specialistii EpsilonSys sa poata pune bazele unui sistem care sa colecteze si sa relationeze concepte si entitati. In tot acest timp, s-au folosit foarte multe surse si baze de date in limba romana si s-au interpretat peste 500, pentru ca, in final, sa ia nastere primul Romanian Knowledge Graph, cu peste 100 de milioane de entitati legate prin peste 1 miliard de relatii intre ele.Odata cu primul Romanian Knowledge Graph, a aparut si DiaCaf.com, un agregator de stiri modern, usor de utilizat, pe intelesul tuturor, care colecteaza si prezinta stiri si articole din cele mai diverse surse ale online-ului romanesc. Si pentru ca echipa DiaCaf apreciaza si respecta munca celorlalti, fiecare stire pe care o veti gasi pe acest site are mentionata si sursa de informare.

Tehnologii moderne pentru un site de stiri inteligent

Compania EpsilonSys Software este parte a programului national de Research and Development Canada, colaboreaza cu mai multe centre de cercetare de pe langa universitati tehnice din America de Nord si a contribuit din plin la realizarea DiaCaf.com.Pe langa infrastructura pusa la dispozitie, specialistii EpsilonSys au dezvoltat primul web crawler generic, capabil sa interpreteze cognitiv continutul unei pagini in limba romana. Acest web crawler este un program automat care navigheaza pe Internet si aduna informatii cat mai relevante si mai actuale.Cu ajutorul unor algoritmi de calcul pentru "Original Rank", "Impartial Rank" si "Trust Rank", DiaCaf.com analizeaza si grupeaza stiri din peste 500 de surse in limba romana din intreaga lume. Stirile cu subiecte similare sunt grupate impreuna, iar cititorii au mai multe optiuni personalizate si o varietate mai mare de perspective, astfel incat sa aleaga sursa care ii intereseaza cel mai mult.Algoritmii clasifica stirile in functie de subiectul tratat si nu de sursa, astfel ca nu exista partizante sau preferinte pentru anumite siteuri.Cu aceste sisteme moderne de colectare a celor mai interesante stiri din domeniile de interes, DiaCaf.com isi merita pe deplin titlul de cel mai inteligent site de stiri din online-ul romanesc.