ETA2U sustine Festivalul PLAI

Timisoara - 27 aprilie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Paco de Lucia vine pentru prima oara in Romania la Festivalul PLAI, sustinut de ETA2U la 15 ani de activitate

ETA2U sustine Festivalul PLAI

Festivalul PLAI continuă în forţă în acest an cu a doua ediţie, care aduce nume de talie mondială pe scenele de jazz şi muzica lumii. La PLAI 2007 se vor desfăşura şi workshop-uri, piese de teatru, demonstraţii de dans, lansări de carte, expoziţii de fotografie şi multe alte activităţi multiculturale.
PLAI, festival de artă, muzică şi multiculturalitate, va avea loc în acest an în perioada 14 – 16 septembrie 2007, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

Acest eveniment este organizat de către Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara (ACSAT) şi susţinut de către ETA2U, la aniversarea a 15 ani de activitate. PLAI este un festival independent, care aduce mai aproape de oameni forme diverse de exprimare a multiculturalităţii, într-o atmosferă liberă şi creativă.

Ediţia din acest an aduce pe scena Festivalului PLAI 2007 o premieră în România: concertul celebrului chitarist Paco de Lucia. Recunoscut ca o legendă a stilului flamenco la nivel mondial, Paco de Lucia a abordat cu succes şi alte genuri muzicale, cum ar fi jazz, muzică clasică şi muzica lumii. Primul album înregistrat împreună cu Al Di Meola şi John McLaughlin (1981) a fost vândut în peste un milion de exemplare, fapt inimaginabil la vremea aceea pentru un artist de flamenco. Prin vasta sa discografie, Paco de Lucia a dat naştere unui nou mod de a înţelege stilul flamenco, lansându-şi muzica şi instrumentul la care cântă la un nivel comparabil cu cel al performerilor de jazz modern. Pe scena PLAI, Paco de Lucia va evolua alături de cei opt instrumentişti ai săi.

În acest an, avem alături de noi o serie de parteneri culturali: Muzeul Satului Bănăţean, Consulatul General al Serbiei în Timişoara, Fundaţia Rubin, Auăleu – Teatru de garaj şi curte, Muzeul de Artă Timişoara, Fundaţia Pentru Voi, Organizaţia de Terapie prin Artă, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Institutul Intercultural Timişoara, Ziarul Timişoara, Cabinetul de cosmeto-terapie Kosmetikos, Ambasada Portugaliei în România, Institutul Polonez. Aceştia vor oferi publicului workshop-uri de percuţie, demonstraţii de Tai Chi şi Qi Qong, prezentare de meşteşuguri şi porturi specifice diferitelor etnii, spectacole de teatru, expoziţii foto şi altele.

Biletele vor fi puse în vânzare din 1 iunie. Până în 31 iulie, preţul acestora va fi de 25 RON pentru vineri, respectiv sâmbătă. Pachetul pentru ambele zile va costa 45 RON. Duminică, intrarea este rezervată doar celor care au bilet pentru una din zilele precedente. Din 1 august, preţul biletelor va fi de 30 RON/seară .
Pentru detalii, contactaţi Departamentul de PR al Festivalului PLAI, la adresa: pr@plai.ro

Despre ETA2U

Despre ETA2U
ETA2U este cel mai important integrator de sisteme şi furnizor de soluţii IT din zona centrală şi de vest a României. Mai multe informaţii despre ETA2U la: www.eta2u.ro

Despre PLAI
PLAI este un festival independent, care aduce mai aproape de oameni forme diverse de exprimare a multiculturalităţii, într-o atmosferă liberă şi creativă.Manuela Babescu
PR ETA2U
mbabescu@eta2u.ro
marketing@eta2u.ro