Curs acreditat Relatii Publice si Comunicare – 3-17 iulie 2012, Bucuresti

BUCURESTI - 18 iunie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Media / Publicitate, CSR

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – Relatii Publice si Comunicare . Cursul ofera tehnici moderne de PR si isi propune sa dezvolte abilitatile de comunicare ale persoanelor responsabile din departamentul de comunicare si gestionare a relatiilor cu mass-media. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 20 iunie 2012 beneficiati de taxa de particpare redusa, respectiv 800 lei. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Curs acreditat Relatii Publice si Comunicare – 3-17 iulie 2012, Bucuresti

Perioada curs: 3-4 iulie, 10-11 iulie si examen pe 17 iulie 2012.

 

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 20 iunie 2012, taxa de participare la acest curs este 800 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

 

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa pe  www.eurobestteam.ro

 

PREZENTARE CURS

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor - CNFPA.

Cod COR 333906 – studii medii

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Competentele dobandite in cadrul cursului permit desfasurarea activitatii de PR cu succes atat in firme mici cat si in cadrul departamentelor de relatii publice din companii mari sau institutii publice.

 

Astfel, cursul se adreseaza intreprinzatorilor si angajatilor, functionarilor publici, managerilor preocupati de comunicarea organizationala interna, managerilor care inteleg ca relatiile publice reprezinta instrumentul necesar de gestionare a crizei, de pozitionare eficienta si promovare pe piata de profil si externa, tuturor celor care isi doresc dezvoltarea personala si a organizatiei din care fac parte.

Cursul este bazat pe aplicatii practice si ofera participantilor posibilitatea sa elaboreze, in coordonarea lectorului, toate instrumentele de PR de la comunicate de presa pana la organizarea de evenimente speciale  sau gestionarea situatiilor de criza.

 

Cursul este bazat pe:

- Interactivitate - exemple concrete si  implicarea activa a participantilor;

- Adaptabilitate - formatorul va aborda tematica pe baza nevoilor de formare ale participantilor, pornind de la asteptarile acestora si utilizand feedback-ul zilnic

- Aplicabilitate practica – in timpul cursului participantii vor fi antrenati pentru gasirea unor solutii optime, in special in gestionarea situatiilor de criza.

 

AGENDA CURSULUI:

Ziua I

09:00 - 10:30  Sesiune introductiva – prezentarea participantilor si a obiectivelor cursului.

                     Procesul de comunicare și relațiile publice.

10:30 - 10:45  Pauza de cafea

10:45 - 12:15  Categori, forme și medii de comunicare.

                     Comunicarea interna (cu angajații, colaboratorii, cu comunitatea).

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Comunicarea interpersonala. Stiluri de comunicare. Stapanirea emoțiilor

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 17:00

15:30 - 17:00 Tehnici de negociere.

                    Tehnici de comunicare (verbale și non-verbale) utilizate in negociere.

 

Ziua II

09:00 - 10:30  Recapitulare ziua I

                     Imaginea publica a instituției - creare și intreținere.

10:30 - 10:45  Pauza de cafea

10:45 - 12:15  Procesul de planificare.

                     Campaniile de relații publice/comunicare.

                     Evenimentele speciale – organizare, planificare.

12:15 - 13:45  Pauza de pranz

13:45 - 15:15  Strategia de relații publice.

                     Panul de relații publice/comunicare/mediatizare.

15:15 - 15:30  Pauza de cafea

15:30 - 17:00  Liberul acces la informațiile de interes public – Legea nr. 544/2001.

                     Test de evaluare intermediara.

 

Ziua III

 09:00 - 10:30 Recapitulare zilele I- II

                     Mijloacele de informare in masa.

                     Informația, știrea și articolul de presa.

10:30 - 10:45  Pauza de cafea

10:45 - 12:15  Comunicatul de presa

12:15 - 13:45  Pauza de pranz

13:45 - 15:15  Conferința și briefingul de presa

15:15 - 15:30  Pauza de cafea

15:30 - 17:00  Interviul

 

Ziua IV

09:00 - 10:30  Recapitulare ziua III

                     Tipologia crizelor. Identificarea, analiza și evaluarea riscurilor.

                     Criza de imagine.

10:30 - 10:45  Pauza de cafea

10:45 - 12:15  Comunicarea in situații de criza.

                      Strategia de gestionare a crizei.

12:15 - 13:45  Pauza de pranz

13:45 - 15:15  Planul de gestionare a crizei.

15:15 - 15:30  Pauza de cafea

15:30 - 17:00  Lecții invațate.

                     Concluzii.

 

Ziua V - Examen de certificare

Evaluarea finala consta in prezentarea unui proiect individual (strategie de comunicare, plan de comunicare, campanie de comunicare) realizat in coordonarea lectorului.

 

Lectorii cursului

Corina Dragotescu

Corina Dragotescu este ziarist cu o cariera de 21 de ani, a detinut numeroase functii de conducere si coordonare in principalele institutii de presa din Romania, este trainer in domeniul comunicarii si a sustinut numeroase sesiuni de comunicare pentru diverse categorii sociale si profesionale: adolescenti, femei cu problem de adaptare sociala, ziaristi, oameni de afaceri din domeniul medical, bolnavi cronici, mici intreprinzatori.Teme de comunicare abordate: comunicare in situatii de criza, elemente de baza in comunicare, atitudini verbale si nonverbale, etape in depasirea conflictelor, comunicare organizational, comunicare interna. In ultimii patru ani, Corina Dragotescu s-a implicat in campanii de informare si consiliere a persoanelor marginalizate, bolnave de cancer. Corina Dragotescu este mediator autorizat de catre Consiliul de mediere din anul 2008 si Presedinte al Asociatiei Mediatorilor din Bucuresti si a participat la numeroase conferinte, seminarii, dezbteri la nivel national si international pe probleme de mediere. Corina Dragotescu este initiator al proiectului Medierea la instante si, in parteneriat cu judecatoriile din Bucuresti, a promovat medierea la sediul instantelor. De asemenea, Corina Dragotescu face parte din echipa de management a proiectului Anteprenor 2, proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU, proiect ce are ca obiectiv instruirea anteprenorilor pentru a derula afaceri de success.

  

Elena Farcas

Elena detine o experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si a detinut functia de manager pentru numeroase proiecte nationale si internationale. Este absolventa a Facultatii de Litere din Craiova si a obtinut titlul de Master in Management si Comunicare in Afaceri, Master in Relatii Internationale si Master in Marketing Strategic. In prezent este doctorand la Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii. A urmat numeroase cursuri de specializare in relatii publice si management in tara si in strainatate si a condus campaniile de comunicare importante atat pentru sectorul guvernamental cat si pentru sectorul privat: Televiziunea Romana, Guvernul Romaniei, Comisia Europeana, Nadia Comaneci, Petrom, Nespresso, Special Olympics, Posta Romana, Otis Romania. In cadrul Euro Best Team este coordonator al activitatii de comunicare.

Alina Mocovan

Alina are o experienta de 12 ani in domeniul relatiilor publice, de-a lungul anilor coordonand campanii de PR pentru companii de top atat din Romania, cat si din strainatate. Este absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Litere si a urmat numeroase cursuri de specialitate.  Expertiza in relatii publice si-a format-o lucrand atat de partea clientului ca specialist PR, cat si in agentii specializate unde a coordonat campanii de comunicare pentru organizatii din diverse domenii precum FMCG, domeniul petrolier, aeronautic, IT&C, social (ONG-uri), sau management si consultanta.  Are o vasta experienta in planificarea strategica, comunicarea corporate, de produs,  relatia cu media, comunicarea de criza, CSR, precum si organizarea de evenimente.

 

COMPETENTE SI CERTIFICARE:

La finalul cursului participantii vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite in cadrul cursului prin eliberarea unui certificat eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru ocupatia de Asistent Relatii Publice si Comunicare.

 

Conditii de inscriere

Acest curs se adreseaza atat persoanelor cu studii medii cat si cu celor cu studii superioare.

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii care sa ateste finalizarea studiilor medii sau superioare.

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti.

Persoana de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.