Curs Comunicare si Relatii Publice acreditat CNFPA - 20 - 28 ianuarie 2011, Bucuresti

BUCURESTI - 31 decembrie 2010

Comunicat tip General in Administratie Publica

Competentele dobandite in cadrul cursului permit desfasurarea activitatii de PR cu succes atat in institutii publice, firme mici cat si in cadrul departamentelor de relatii publice din companii mari. Astfel, cursul se adreseaza intreprinzatorilor si angajatilor, functionarilor publici, managerilor preocupati de comunicarea organizationala interna, managerilor care inteleg ca relatiile publice reprezinta instrumentul necesar de gestionare a crizei, de pozitionare eficienta si promovare pe piata de profil si externa, tuturor celor care isi doresc dezvoltarea personala si a organizatiei din care fac parte.
Cursul este bazat pe aplicatii practice si ofera participantilor posibilitatea sa elaboreze, in coordonarea lectorului, toate instrumentele de PR de la comunicate de presa pana la organizarea de evenimente speciale sau gestionarea situatiilor de criza.

Euro Best Team organizeaza in perioada 20, 21, 27 si 28 ianuarie 2011, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti cursul Comunicare si Relatii Publice. Cursul este acreditat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Examenul de certificare va avea loc in data de 28 ianuarie 2011. 

PRINCIPIILE DE BAZA ALE ACESTUI PROGRAM SUNT:

- Interactivitate - exemple concrete si  implicarea activa a participantilor;

- Adaptabilitate - formatorul va aborda tematica pe baza nevoilor de formare ale participantilor, pornind de la asteptarile acestora si utilizand feedback-ul zilnic

- Aplicabilitate practica – in timpul cursului participantii vor fi antrenati pentru gasirea unor solutii optime, in special in gestionarea situatiilor de criza.

 TEMATICA:

 Ziua I -20 IANUARIE

 09:00 - 10:30 Sesiune introductivă – prezentare participanţi şi curs Imaginea si identitatea organizatiei, publicitatea si relatiile publice si mijloace de difuzare a informatiei

10:30 - 10:45 Pauză de cafea10:45 - 12:15 Comunicarea cu angajatii,  cu comunitatea, partenerii si colaboratorii

12:15 - 13:45 Pauză de prânz13:45 - 15:15 Lucru in echipa, actiuni filantropile ale organizatiei, CSR, comportamentul etic

15:15 - 15:30 Pauză de cafea15:30 – 17:00 Strategia de relatii publice, campanii de relatii publice, planul de relatii publice                                                

Ziua II - 21 IANUARIE

 09:00 - 10:30 Recapitulare ziua I                      Instrumente de PR: comunicatul de presa, informatia de presa, articolul, interviul

10:30 - 10:45 Pauză de cafea

10:45 - 12:15 Relatii cu presa, pool-ul de presa, evenimente speciale, abordari

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Conferinta de presa, cand si cum? pregatire si desfasurare. Instrumente utilizate

15:15 - 15:30 Pauză de cafea15:30 - 17:00 Concluzii                    Test de evaluare intermediară

  Ziua III - 27 IANUARIE

 09:00 - 10:30  Recapitulare                      Comunicare de criza, tipologa crizelor, evaluarea riscurilor                     Identificarea şi analiza riscurilor 10:30 - 10:45  Pauză de cafea10:45 - 12:15  Planificarea comunicarii de criza                     Raspunsul 12:15 - 13:45  Pauză de prânz13:45 - 15:15  Filmul evenimentelor, strategia de gestionare a crizei, comunicarea cu publicurile implicate, actorii de criza                        

15:15 - 15:30  Pauză de cafea15:30 - 17:00  Mediatizarea evenimentului de criza                     Lectii invatate, concluzii.

 EXAMEN DE CERTIFICARE -  28 IANUARIE

 Evaluarea finala consta inprezentarea unui proiect individual (strategie de comunicare, plan de comunicare, campanie de comunicare) realizat in coordonarea lectorului.

 Lectorul cursului este Elena Farcas

Elena deţine o experienţă de peste 10 ani în domeniul comunicării şi a deţinut funcţia de manager pentru numeroase proiecte naţionale şi internaţionale. Este absolventă a Facultăţii de Litere din Craiova şi a obţinut titlul de Master în Management şi Comunicare în Afaceri, Master în Relaţii Internaţionale şi Master în Marketing Strategic. În prezent este doctorand la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. A urmat numeroase cursuri de specializare în relaţii publice şi management în ţară şi în străinătate şi a condus campaniile de comunicare importante atât pentru sectorul guvernamental cât şi pentru sectorul privat: Televiziunea Română, Guvernul României, Comisia Europeană, Nadia Comaneci, Petrom, Nespresso, Special Olympics, Poşta Română, Otis România. În cadrul Euro Best Team este coordonator al activităţii de comunicare.

 COMPETENTE SI CERTIFICARE:

La finalul cursului participantii vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite in cadrul cursului prin eliberarea unui certificat eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru ocupatia de Asistent Relatii Publice si Comunicare. 

Odata cu certificatul CNFPA, participantii vor primi si o diploma eliberata de  Euro Best Team in Managementul Comunicarii si Relatiilor Publice. 

 Condiţii de înscriere

Pentru inscrieri pana la data de 6 ianuarie 2010 taxa de inscriere este de 800 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1000 de lei. Pentru studenti si someri taxa de participare este de 700 de lei. Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 5 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania, afisat mai jos.

Acest curs se adreseaza atat persoanelor cu studii medii cat si cu celor cu studii superioare.

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteţi formularul de inscriere(il puteti descarca de pe www.eurobestteam.ro) la office@eurobestteam.ro.   Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartiii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii care sa ateste finalizarea studiilor medii sau superioare.

 SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti. Persoană de contact: Elena Farcas: 0722696843

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.