Curs Specialist SSM - Evaluare si preventie!

BUCURESTI - 15 octombrie 2013

Comunicat tip Administrativ / Management in Industrie, HoReCa

Live site

Euro Best Team organizeaza cursul Specialist SSM care va avea loc in perioada 21 octombrie-4 noiembrie 2013, la sediul EBT din Bucuresti. Cursul Specialist SSM este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si ofera sansa unei cariere tuturor celor care doresc sa intre pe o piata atractiva, de mare actualitate legislativa.

securitate in munca

securitate in munca

 Frica de moarte este cea mai nejustificată frică, deoarece, când eşti mort, nu mai există riscul vreunui accident. 

Albert Einstein


Cursul Specialist Securitate si Sanatate in Munca (SSM) se adreseaza persoanelor cu studii superioare, absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniile: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice. Conform art. 50 din HG nr 955/08.09.2010, persoanele care doresc sa devina specialisti in domeniul securitatii si sanatatii in munca, trebuie sa urmeze un curs de specializare cu o durata de cel putin 80 de ore (COR - 226302) si sa indeplineasca cumulativ conditiile specificate de legiuitor.

Cursul Specialist SSM utilizeaza metode de predare practice si aplicatii care permit participantilor sa evalueze corect riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala. Aplicatiile practice ale cursului de Specialist SSM vor constitui baza realizarii unui proiect individual pe care participantii il vor sustine in cadrul sesiunii de evaluare, in vederea certificarii de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

Participantii la cursul Specialist Securitate si Sanatate in Munca (SSM) vor dobandi competente in aplicarea corecta a legislatiei in domeniu, in elaborarea de planuri de instruire si preventie si in intocmirea documentatiei privind evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.

 

Beneficii:

• Veti dobandi competente sociale si civice
• Veti sti sa aplicati corect prevederile legale in domeniul SSM
• Veti sti cum sa identificati si sa stabiliti zonele cu risc
• Veti sti sa stabiliti tipul de semnalizare necesar si amplasarea
• Veti fi capabil sa elaborati dosarul cu propuneri privind semnalizarea de securitate
• Veti fi capabil sa investigati cauzele producerii accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale
• Veti sti sa coordonati activitati de evacuare si interventie in caz de necesitate
• Veti sti sa tineti evidenta meseriilor si profesiilor specificate in legislatie
• Veti sti sa tineti evidenta posturilor de lucru care necesita examene si teste medicale
• Veti sti sa elaborati planuri de protectie si preventie, testare si instruire periodica
• Veti sti sa elaborati instructiuni de SSM, in functie de specificul activitatii si locului de munca
• Veti sti sa intocmiti rapoarte de activitate, trimestriale, anuale
• Veti sti sa stabiliti atributiile interne a personalului din domeniul SSM
• Veti sti sa elaborati dosarul de procedura pentru acordarea primului ajutor
• Veti sti sa intocmiti dosarul cu decizii in domeniul securitatii si sanatatii in munca
• Veti sti sa intocmiti Raportul de activitate semestrial conform HG 1425/2006, anexa 10

 

Art. 50/ HG nr 955/08.09.2010  Cerinte solicitate pentru profesia Specialist SSM

(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:

a) absolvirea in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;

b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel puţin 80 de ore;

c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in  domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel puţin 180 de ore. (nota: curs postuniversitar evaluator de riscuri)

(2) indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cuuatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Cursurile se desfasoara la sediul EBT din str. Lt Stefan Marinescu nr.9, sect 6, Bucurrsurilor prevazute la alin.(1) lit. b) şi c).

(3) cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in sitesti.

Lectorul cursului este Dana Morar.

Daniela Morar este trainer autorizat cu o experienta de peste 15 ani pe piata de training si preda  cursuri acreditate din domenii precum: sanatate si securitate in munca, managementul calitatii, formator de formatori, sisteme integrate de management, management de mediu, auditor de mediu.  Daniela Morar detine certificari recunoscute de Organizatia Europeana pentru calitate (EOQ) si British Standards Institution (BSI) ca manager, consultant si auditor in domeniul calitatii, mediului, securitate si sanatate ocupationala, securitatea informatiei. Dana Morar este absolventa a facultatii de Electronica si Telecomunicatii Bucuresti si a cursului post universitar “Auditul securitatii, sanatatii in munca si evaluarea riscurilor”.

Pentru detalii privind inscrierea, pretul cursului si modalitatea prin care puteti beneficia de reducere, va asteptam sa vizitati pagina noastra de internet: www.eurobestteam.ro


Persoana contact:
Tel:Madalina Nedelcu- 0726.615.538 – Manager formare
e-mail: madalina.nedelcu@eurobestteam.ro
www.eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.