EuroCloud anunta castigatorii premiilor EuroCloud Romania 2013

BUCURESTI - 14 august 2013

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, Internet

Eurocloud Romania are placerea sa anunte castigatorii primei editii a premiilor nationale EuroCloud. Competitia premiilor EuroCloud este o competitie pe doua nivele, national si european, care urmareste sa evidentieze performantele industriei nationale de cloud si business case-urile inovatoare pentru a promova un climat competitional si a creste vizibilitatea industriei de cloud computing la nivel european. Castigatorii premiilor EuroCloud Romania sunt astfel pre-calificati pentru a participa in competitia premiilor EuroCloud Europa, alaturi de castigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud. Campionii europeni vor fi anuntati pe 15 octombrie 2013 in Luxemburg.

EuroCloud anunta castigatorii premiilor EuroCloud Romania 2013

În acest an, pentru prima oară, România va participa la competiția premiilor EuroCloud Europa. Reprezentanții României la conferința EuroCloud Europa din Luxemburg vor fi: la categoria “Cea mai bună ofertă de cloud” –GTS Telecom cu oferta GTS Virtual Hosting Environment, la categoria “Cel mai bun startup de cloud –Render Street, la categoria “Cel mai bun proiect de cloud – sectorul privat” –Ymens, cu proiectul UNIOR-TEPID și la categoria “Cel mai bun proiect de cloud – sectorul public” –SIVECO România cu proiectul ADLIC repartizarea computerizată în licee. La nivel local, având în vedere diferitele servicii înscrise și aplicabilitatea lor, juriul a decis acordarea la categoria“Cea mai bună ofertă de cloud”a două premii locale, atât în zona de SaaS cât și IaaS, categoria urmând a fi reprezentată la premiile EuroCloud europene de către GTS Telecom.

In functie de categorie, juriul a analizat candidaturile din punct de vedere al calitatii si profesionalismului propunerii, perspectivelor pentru adoptia serviciului in piata, functionalitatilor oferite, conectivitate, interoperabilitate, utilizare rationala a resurselor in datacenter, conformitate cu regulile de securitate a datelor, protectia datelor si compliance, nevoia de business, beneficiul obtinut de catre client, avantaje competitive pentru client, beneficiul obtinut in marketing / vanzari.

In urma deliberarii juriului, va prezentam castigatorii editiei de anul acesta a premiilor EuroCloud Romania:

Cea mai buna oferta de Cloud, Infrastructura ca Serviciu: GTS Telecom, GTS Virtual Hosting Environment

Serviciul GTS Virtual Hosting Environment oferă mediului de business resurse de calcul și de rețea la nivel enterprise, bazate pe o infrastructură Cloud localizată în centre de date de ultimă generație ale GTS. Serviciul GTS se remarcă atât prin nivelul de scalabilitate peste media pieței, cât și prin elasticitatea componentelor de calcul (CPU, RAM, HDD) și de rețea. Compania operează o platformă state-of-the-art, implementată în diverse locații din Europa Centrală, bazată pe tehnologii de ultimă generație furnizate de VMware, Cisco, NetApp, CommVault. Conectivitatea serviciilor de Cloud este asigurată de soluții solide de Internet, VPN și Ethernet de până la 10 Gbps, folosind rețelele regionale MPLS și Ethernet operate de GTS.

Cea mai buna oferta de Cloud, Software ca Serviciu: Ymens, Platforma cloud Ymens

Platforma cloud Ymens reprezintă prima suită românească de soluții de business, disponibilă în model Software as a Service și dedicată companiilor românești, indiferent de mărimea sau obiectul lor de activitate. Pentru a răspunde cerințelor specifice la nivel local, platforma Ymens este dezvoltată în concordanță cu nevoile mediului economic românesc și cu legislația în vigoare.

Cel mai bun Startup de Cloud: RenderStreet

RenderStreet este un render farm online pentru proiecte 3D. Serviciul le ofera artistilor 3D o modalitate simpla si accesibila de a-si accelera semnificativ procesul de randare, castigul de viteza fiind de ordinul sutelor de ori in cazul animatiilor mari.

Cel mai bun proiect de cloud, sectorul privat: Implementarea soluțiilor Ymens în cadrul companiei Unior – Tepid

Pentru a susține evoluția rapidă pe piață, compania UNIOR-TEPID, lider în rândul importatorilor de scule de mână și al sculelor profesionale, a optat pentru platforma cloud Ymens. “Productivitatea forței de vânzări a crescut semnificativ de când am început să utilizăm soluțiile Ymens. Chiar dacă activitatea de prospectare a devenit și mai intensă, oportunitățile și cererile de ofertă mai numeroase, agenții noștri de vânzări beneficiază de un instrument de organizare a activității comerciale desosebit de util.” – Dan Dăbuleanu, Administrator UNIOR-TEPID.

Cel mai bun proiect de cloud, sectorul public: ADLIC repartizarea computerizată în licee – Siveco Romania

ADLIC este sistemul informatizat folosit în România la nivel naţional pentru centralizarea rezultatelor examenelor de evaluare naţională şi repartizarea computerizată a candidaţilor în licee şi şcoli profesionale, conform metodologiei Ministerului Educaţiei Naţionale. Începând cu anul 2011, sistemul ADLIC rulează pe platforma de cloud computing Windows Azure, ce asigură, datorită puterii de calcul alocate, disponibilitate continuă pentru perioadele cu încărcare ridicată şi securitatea datelor stocate.

In cadrul competitiei s-au primit 12 candidaturi, iar categoria “Cea mai buna Oferta de Cloud” a primit cel mai mare numar de candidaturi. Alegerea castigatorilor s-a facut in mod selectiv, prin calcularea punctajului pe criteriile mai sus mentionate.

“Calitatea si diversitatea candidaturilor primite demonstreaza dinamismul si potentialul pietei romanesti de cloud computing. Ne bucuram sa reprezentam Romania pentru prima oara in competitia europeana a premiilor EuroCloud cu solutii locale puternice si implementari cloud de clasa mondiala”, a declarat Elena Zvarici, Presedinte EuroCloud Romania.

Despre Congresul EuroCloud

Congresul european al EuroCloud Europa (http://www.eurocloudcongress.org) va avea loc pe 15 – 16 octombrie la Camera de Comert din Luxemburg. In fiecare an, leaderii industriei europene de cloud se intalnesc la Congresul EuroCloud. Acesta este un eveniment unic de doua zile, dedicat in intregime sectorului european de cloud computing. Este locul in care va veti intalni cu leaderi ai industriei, decidenti din mediul politic si cercetatori angajati in cloud computing, pentru a afla ultimele noutati din domeniul tehnic, industrial si politic si rolul lor pentru dezvoltarea industriei europene de cloud.

“Anul acesta ne așteptăm la peste 400 de participanți, invitați speciali și jucători importanți ai industriei de cloud. Atenția va fi concentrată pe problematicile cloud-ului european, dar și pe bunele practici din domeniu la nivel internațional.”a declarat Bernd Becker, Presedinte EuroCloud Europa.

Despre Premiile EuroCloud Europa

Ceremonia de decernare a premiilor EuroCloud Europa va avea loc pe 15 octombrie la prestigiosul Hotel Sofitel Kirchberg din Luxemburg. Cele mai bune candidaturi nominalizate la nivel național vor fi prezentate în 5 categorii: Cel mai bun startup, Cea mai bună ofertă cloud, Cel mai bun proiect cloud – sectorul public, Cel mai bun proiect cloud – sectorul privat și Cel mai bun impact de business. Aceste premii oferă recunoaștere organizațiilor care transmit viziunea EuroCloud și subliniază bunele practici din industrie. Țările participante la competiție includ, printre altele, Austria, Franța, Germania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Elveția, Turcia și Marea Britanie.

Despre EuroCloud Romania

EuroCloud Romania actioneaza ca o voce colectiva a industriei romanesti de cloud computing pentru a permite dezvoltarea unui ecosistem local de cloud, si a creste vizibilitatea pietei romanesti de cloud

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/eurocloud-romania/eurocloud-anunta-castigatorii-premiilor-eurocloud-romania-2013