Absorbtia fonica in structura masa-resort-masa, element cheie in izolarea peretilor, pardoselii sau plafoanelor

BUCURESTI - 20 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nenumarate probleme pot aparea la nivelul izolatiei fonice atunci cand lucrarile specifice au fost realizate dezinformat sau de necunoscatori. Fiecare detaliu care vizeaza acest proces trebuie luat in serios pentru ca efectele sa fie cele asteptate. Fiecare etapa pe care o presupune izolarea fonica trebuie efectuata intocmai cu recomandarile expertilor, atat in ceea ce priveste pasii de urmat, cat si materialele de utilizat.

emexon.ro

emexon.ro

In intampinarea celor care au nevoie de solutii eficiente pentru izolarea fonica in structura masa-resort-masa a pardoselii, peretilor sau plafoanelor vine Emexon. Firma specializata in comercializarea de materiale fonoizolante ofera publicului vast si o serie de informatii relevante cu privire la alegerea, respectiv montarea optima a acestora. Partea ce vizeaza absorbtia fonica este un subiect de interes astazi, vizavi de care cei interesati gasesc cateva lamuriri in randurile de mai jos.

Absorbtia fonica si solutiile recomandate de Emexon in procesul de izolare

Aerul inchis in rezonanta reprezinta o problema in cazul izolatiilor fonice. Este vorba despre sunetul produs in pereti, care se aseamana cu oceanul ce poate fi ascultat in scoicile de mare, respectiv cu momentul in care sufli in partea de sus a unei sticle. Asemenea acestora, peretii goi capteaza in interior aer, iar aerul respectiv va rezona. Iata o modalitate in care vibratia sunetului se poate propaga prin perete.

In acest sens este necesara cresterea izolarii fonice, eliminand undele stationare. Solutia propusa de Emexon se refera la umplerea camerei de aer dintre cei doi pereti, cu ajutorul unor materiale inalt calitative, cu excelente proprietati de absorbtie fonica.

Exista o serie de materiale fono-absorbante folosite in acest sens la scara larga, cele fibroase si cele cu structura celulara deschisa. Cele dintai pot face referire la bumbac reciclat, pasla, vata minerala. Densitatea optima este de 40 -90 kg/mc. In cazul unor materiale, precum vata de sticla sau cea bazaltica, conteaza atat densitatea, cât si orientarea fibrelor.

In cazul materialelor cu structura celulara deschisa, recomandarile oferite de specialisti sunt spuma melaminica Basotect, placite Stratocell Whisper, respectiv spuma poliuretanica flexibila. Astfel de produse sunt disponibile la costuri rezonabile pe https://emexon.ro/. Expertii atrag atentia asupra varietatii acestor materiale. Trebuie evitate cele cu structura celulara inchisa, pentru ca nu sunt fono-absorbante, deci vor reduce izolatia fonica a peretilor, respectiv a plafoanelor.

Prin raportare la cele mai sus mentionate, cei interesati gasesc pe emexon.ro solutii variate pentru ca absortia fonica - element important in procesul de izolatie fonica - sa corespunda cu rigorile.