Alegerea unui hidrofor si recomandarile Shop-Einstal

BUCURESTI - 7 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Accesul la utilitati nu este, din pacate, un aspect de care toata lumea se poate bucura. In anumite zone apa curenta nu este disponibila, ceea ce face ca utilizatorii sa fie nevoiti sa investeasca in propriul confort. Un hidrofor devine un lucru absolut necesar, o dotare ce isi dovedeste utilitatea fara doar si poate. Doar ca alegerea unui astfel de sistem impune desigur dileme, avand in vedere infinitele optiuni.

Shop-Einstal

Shop-Einstal

Un utilizator va pune mare accent pe nevoia de hidrofoare care sa reziste in timp ca urmare a folosirii intense, sa nu coste foarte mult si sa ofere confortul de a livra cantitatea de apa necesara de zi cu zi. Daca nici nu va necesita reparatii atunci se va dovedi a fi perfect. De fapt, acestea sunt aspecte ce vin ca urmare a unei bune alegeri in prima faza.

Specialistii de la Shop-Einstal precizeaza ca un utilizator trebuie sa stie cum functioneaza si ce implica un hidrofor pentru ca mai apoi sa se realizeze corelatia cu nevoile sale, alegand un model perfect. In componenta unui hidrofor intra electropompa, vasul de expansiune, precum si un racord, presostat si un manometru. Cat despre principiul de functionare totul este simplist: acesta se refera la pompa hidroforului ce prin capacitatea sa trimite apa catre gurile de evacuare, filtrand-o in acelasi timp, pentru ca aceasta sa fie numai buna de consum.

Hidrofoare de suprafata sau de adancime

Alegerea intre un hidrofor de adancime si unul de suprafata depinde de zona de instalare precum si de zona unde exista apa. Desigur ca cele de suprafata sunt mai convenabile ca pret, intrucat pompa acestora nu face prea mare efort de a extrage apa. Se recomanda de regula pentru situatiile in care panza de apa este la o adancime maxima de 7 metri. Cat despre cele de adancime, acestea au nevoie de un sistem mai complex, de unde si pretul lor mai mare.

Trebuie mentionat ca intentia unui utilizator de a gasi acel model echilibrat privind raportul calitate-pret ar trebui sa vizeze si puterea in sine a sistemului. Daca ne raportam la hidrofoarele de adancime, acestea au nevoie de un sistem cu tehnologie avansata care sa permita sistemului sa lucreze la presiuni mari, precum si capacitatea de a pompa apa de la adancimi mari, indiferent de limite.

Hidrofoarele si reperele de performanta

La fel ca si tipologia hidrofoarelor, exista si alte aspecte ce trebuie luate in evidenta. Performanta unui hidrofor se refera si la puterea sa, la marime si presiune. Toate acestea trebuie alese in functie de nevoile pe care le are utilizatorul.

Dar, nu in cele din urma, se merita mentionat ca partea de mentenanta va face si ea o diferenta in costurile ulterioare. Specialistii spun ca modul de folosire a intregului sistem determina si functionalitatea sa ireprosabila. Asadar racordurile si alte artificii tehnice sunt de evitat. De asemenea, un buton de golire este util, cel care va ajuta sa goliti rezervorul in caz de inghet si elimina astfel riscul de deteriorare.

Pentru cei interesati de modele de hidrofoare, Shop-Einstal pune la dispozitie o gama larga de produse la preturi rezonabile.