Altecovent - De ce este important sa avem o ventilatie potrivita in locuinta

BUCURESTI - 20 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Oxigenul pe care il respiram nu este tocmai curat, calitatea sa fiind influentata de factori nocivi produsi de fabrici, masini, locurile de colectare a gunoiului si multe altele. Dat fiind faptul ca de la an la an numarul masinilor creste si oamenii distrug in continuare padurile, riscam sa fim cei care ne taiem noi craca de sub picioare si sa ne imbolnavim tot mai repede si implicit sa ne scadem durata de viata. Si sa nu crezi ca daca aerisesti in casa oxigenul pe care il respiri este mai bun, ba din contra, cercetatorii au ajuns la concluzia ca fara un sistem de ventilatie adecvat, aerul din casa este chiar mai viciat decat cel de afara. Asta pentru ca afara suprafata este extinsa, in timp ce in casa aerul poluat ce intra pe geam se mentine intr-un spatiu restrans.

ventilatiecurecuperarecaldura.ro

ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Inca sunt la ora actuala oameni care cred ca aerul conditionat de fapt aduce aer proaspat de afara, ceea ce este total eronat. Aerul conditionat doar recircula aerul din incapere, schimbandu-i temperatura. De asemenea, chiar si proprietarii anumitor business-uri, precum o sala de fitness, au neaparata nevoie de astfel de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura si ventilatoare baie care sa faca fata nivelului crescut de umiditate de acolo. 

Altecovent este echipa ce iti ofera solutii inteligente, de ultima generatie, tehnologii dintre cele mai avansate, pentru a avea mereu parte de oxigen filtrat, nivelul de umezeala potrivit si un confort sporit.

Sa incepem cu ventilatorul de baie

Baia este una dintre incaperile in care ne petrecem destul de mult timp, dar este si cea cu cel mai inalt nivel de umezeala. Riscul de aparitie a igrasiei si mucegaiului este extrem de mare, iar acestea pot afecta destul de grav caile respiratorii. Instalarea unui ventilator de baie precum Aviant, fiind un ventilator de ultima generatie este ideal pentru spatiile unde sunt incarcaturi cu umiditate ridicata, cum ar fi baia unei sali de fitness sau baia unui bazin, dar si pentru case. Are un design modern si poate fi instalat atat pe tavan, cat si pe pereti. De asemenea, ventilatorul poate fi programat si controlat cu ajutorul aplicatiei inVENTer Mobile de pe un smartphone. 

Ventilatorul Aviant dispune de 3 senzori inteligenti. Chiar si fara a-i fi preconfigurate valorile, senzorul de umiditate, detecteaza nivelurile ridicate ale acesteia si porneste automat. Va functiona pana cand in baie nivelul umiditatii este unul adecvat. Senzorul inteligent de miros detecteaza atunci cand calitatea aerului este schimbata si extrage mirosurile neplacute. Dispune chiar si de senzor de lumina cu intarziere la pornire. Acest senzor ofera posibilitatea de a activa si dezactiva automat ventilatorul prin iluminarea baii. 

Aerul extras de catre Aviant este de 95 m cubi / ora. Ventilatorul poate fi operat atat prin aplicatia de pe smartphone, cat si de pe touchpad-ul dispozitivului. Totodata, datorita faptului ca dispune de functia de ventilatie automata, este ideal pentru cei ce au case de vacanta si sunt plecati pentru perioade indelungate. Aviant hiberneaza timp de 26 de ore, dupa care porneste un ciclu de ventilatie de o ora. Se poate opta si pentru ventilatia continua, din panoul de control. 

Ventilatia cu recuperare descentralizata

Un astfel de sistem descentralizat de ventilatie are o eficienta de 93%, ceea ce inseamna ca se va observa o diferenta enorma la facturile energetice lunare. Fiindca temperatura din casa va fi mentinuta, se poate ajunge pana la un procent de 30% de economii financiare la incalzire, fiindca nu mai trebuie sa pornesti des centrala. Acest sistem este format din mai multe unitati individuale si se recomanda a fi instalat in numar par, pentru a fi echilibrat din punct de vedere al volumului de oxigen evacuat si introdus inapoi. Daca este montat corespunzator, acest sistem va asigura oxigen proaspat, filtrat, fara a se pierde caldura din interior. 

Prin aerisirea clasica, adica deschiderea geamurilor, intra nu numai noxele eliminate de esapamentele masinilor, dar si polenul si praful. Cu un astfel de sistem de ventilatie descentralizata astfel de probleme sunt de domeniul trecutului. Sistemul este de un real ajutor pentru persoanele care sufera de alergii. In plus, poluarea fonica va fi inexistenta fiindca nu mai e necesar sa deschizi geamurile si toti membrii familiei vor resimti un nivel crescut al calitatii somnului. Sistemul elimina si excesul de umiditate din incaperi, nivelurile de CO2 vor fi optime, ceea ce inseamna si o sanatate sporita. De asemenea, riscul de aparitie a acarienilor si fungilor este inexistent. 

Acest sistem functioneaza in 2 cicluri, ambele durand cate 70 de secunde. In primul ciclu se extrage aerul din incaperi prin schimbatorul ceramic de caldura. Timp de 70 de secunde aerul cald va incalzi acest schimbator, dupa care va fi scos la exterior. Apoi sistemul trece la al doilea ciclu, in care oxigenul de afara este adus catre interior si este incalzit timp de 70 de secunde prin recuperatorul de caldura. Cand aerul atinge nivelul de temperatura a camerei, este introdus in locuinta, iar apoi va incepe din nou primul ciclu. 

Cei de la Altecovent te pot ajuta cu informatiile necesare in caz ca nu esti decis ce sisteme si ventilatoare s-ar potrivi in casa sau la business-ul pe care il detii. Poti accesa site-ul sa ceri o oferta personalizata sau ii poti contacta telefonic pentru mai multe informatii. Profesionalismul si promptitudinea ii definesc, de aceea serviciile oferite de ei sunt complexe, pentru ca fiecare client sa fie satisfacut de lucrarea finala. Se ocupa de proiectare, ofera consultanta necesara pe plan de arhitectura sau schita si daca ai nevoie chiar se si deplaseaza si se ocupa de montaj, dimensionare, ofera servicii de carotare diamantata profesionala si monteaza unitatile de ventilatie in mod profesional.

Altecovent este echipa pe care te poti baza daca iti doresti sa ai parte de aer proaspat, filtrat, daca pretuiesti sanatatea ta, a familiei sau a clientilor ce trec pragul business-ului pe care il detii. 

Intra pe www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro pentru a vizualiza gama de produse premium de la branduri de renume. 

Contact: 0753 967 762

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro