Aspecte de urmarit atunci cand alegeti usile de interior

BUCURESTI - 25 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Atunci cand vine vorba de renovarea unei case sau a unui apartament, in afara de deciziile legate de alegerea mobilierului, a culorii peretilor, a electrocasnicelor sau a obiectelor de decor, mai aveti o decizie importanta de luat in legatura cu alegerea usilor de interior.

Specialdoors.ro

Specialdoors.ro

Functionalitate si design

In momentul in care le alegeti, trebuie sa aveti in vedere doua aspecte foarte importante si anume: functionalitatea lor si designul.

Important de retinut este faptul ca alegerea usii potrivite poate schimba total infatisarea unei incaperi. Fiind vorba de locuinta proprie, acestea ar trebui sa contribuie la crearea unui mediu placut si primitor.

Primul aspect si cel mai important pe care trebuie sa il aveti in vedere este functionalitatea usii. Usa aleasa trebuie sa va asifure izolare termica si fonica. In momentul in care inchideti usa, caldura din camera nu ar trebui sa iasa, ci sa se mentina la aceeasi temperatura. Izolarea fonica este si ea importanta. In special atunci cand lucrati de acasa sau atunci cand aveti un copil mic ce trebuie sa doarma, linistea este esentiala.

Gradul de izolare termica si fonica este dat de acoperirea pe interior cu spuma poliuretanica, strat izolant sau vata minerala.

Din punct de vedere estetic, usa de interior trebuie sa fie in concordanta cu tamplaria ferestrelor si cu usa de exterior.  Este absolut necesara o simetrie a acestora pentru a crea senzatia de spatiu placut si primitor.

Culoarea usii de interior ar trebui aleasa in functie de stilul si arhitectura casei. De exemplu, in cazul unei case moderne, ar trebui sa va orientati catre usi simple de culoare alba sau maro. In cazul constructiilor mai vechi sau in stil rustic, cel mai indicat este sa alegeti usi mate cu incadramente.

Indiferent de stilul pentru care optati, Special Doors are o gama variata de modele si culori de usi de interior, pentru toate gusturile si buzunarele. Este suficient sa accesati site-ul magazinului online, iar la categoria „usi interior” veti avea de ales intre usi simple, cu model, cu sticla in nuante de alb, gri, maro, negru etc.