Cand si de ce se folosesc fungicide pentru tratamentul vitei de vie?

BUCURESTI - 21 martie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa avem in vedere o boala a vitei de vie ce reprezinta un adevarat cosmar pentru viticultori. Este vorba despre mana vitei de vie, care compromite irecuperabil calitatea recoltei. Exista insa si o solutie, iar aceasta este reprezentata de fungicide pentru tratamentul vitei de vie.

www.erbicid.ro

www.erbicid.ro

Produsele din aceasta categorie sunt binecunoscute de catre toti viticultorii, care gasesc un aliat de incredere in combaterea diverselor afectiuni ale vitei de vie in solutiile oferite pe site-ul www.erbicid.ro . Specialistii recomanda chiar si produse ce ajuta la prevenirea si combaterea manei la vita de vie – este vorba despre Shavit F72 WDG, Acrobat MZ, Dithane M45.

Cum ataca mana vita de vie?

Cei aflati in cautare de fungicide pentru tratamentul vitei de vie trebuie sa stie in primul rand cum ataca mana, pentru a gasi si produsul potrivit. Boala este in prezent una dintre cele mai raspandite afectiuni cu care se confrunta viticultori din intreaga lume. Mana vitei de vie este intalnita adesea la soiurile de vita nobila, insa afecteaza in egala masura si alte soiuri. Boala ataca toate organele verzi ale plantei si aduce pagube insemnate, afectand considerabil recolta.

Cand are loc atacul manei la vita de vie?

Atacul bolii asupra plantei are loc de obicei dupa ce frunzele au peste 5-7 centimetri in diametru, dupa cum arata specialistii erbicid.ro. Mana poate sa atace la nivelul frunzelor, a florilor sau chiar a ciorchinilor si boabelor. Zona afectata prezinta pete galbui sau o pulbere albicioasa (pe partea inferioara a frunzelor vitei de vie), iar in cele din urma se usuca.

Daca atacul asupra frunzelor poate fi mai usor contracarat, atunci cand mana ataca ciorchinii, efectele sunt dramatice. Din acest motiv, actiunea preventiva este mai mult decat indicata, intrucat recolta poate fi serios afectata de mana.

Ce actiuni preventive pot fi intreprinse pentru a limita daunele?

Intrucat aceasta boala este una dintre cele mai des intalnite ale vitei de vie, exista o serie de masuri cu rol preventiv care ajung sa limiteze daunele. Este vorba despre araturi adanci si drenarea terenurilor pentru a limita raspandirea agentului patogen, dar si alte masuri tehnice si fitosanitare precum reducerea umezelii prin combaterea la timp a buruienilor - gradul ridicat de umiditate constituie un factor favorizant pentru mana vitei de vie.

De asemenea, o alta masura cu rol combativ este si utilizarea de fungicide pentru tratamentul vitei de vie. Acestea pot fi regasite intr-o gama variata chiar pe site-ul anterior mentionat – erbicid.ro.

Cere ajutorul specialistilor!

Aplicarea corecta a masurilor preventive sau de tratament nu poate fi facuta “dupa ureche”. Din acest motiv, persoanele avizate sunt cele mai indicate pentru a oferi raspunsurile potrivite. Cu multiple produse de tipul fungicidelor, erbicidelor, insecticidelor, dar si cu o gama diversificata de ingrasaminte, seminte si alte tratamente pentru plante si pomi fructiferi, expertii erbicid.ro stau la dispozitia tuturor. Pentru a-i contacta, va puteti folosi de urmatoarele date:

SC FITOCONSULT SRL

Strada George Cosbuc Nr 4, Ramnicu Valcea , Valcea

Telefon: 0729001760 / 0722583953 / 0740907961

E-mail: fitoconsult@consultant.com

Taguri: www.erbicid.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/cand-si-de-ce-se-folosesc-fungicide-pentru-tratamentul-vitei-de-vie