Care sunt calitatile pe care orice fotograf de nunta ar trebui sa le detina?

BUCURESTI - 17 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fotografiile sunt modalitatea cea mai buna prin care putem retrai momentul nuntii noastre. Imbracarea rochiei, realizarea machiajului si a coafurii, primirea invitatilor, momentul in care mireasa intra in biserica la bratul tatalui sau - toate sunt momente ce merita a fi capturate in imagini. Ne amintim frenezia, emotia si bucuria din ziua nuntii noastre prin fotografiile de nunta, aceste comorii vii ale trecutului. Ele sunt de la sine graitoare, spun o poveste celui care stie sa o asculte.

jadoris.com

jadoris.com

 

Talentul si inspiratia

Una dintre cele mai apreciate calitati ale unui fotograf de nunta este, indiscutabil, talentul. Fotografia este o arta, pe care nu orice detinator al unui aparat profesional o stapaneste. Cu acest talent te nasti si il cizelezi si rafinezi pe parcurs, prin cursuri specializate si mai ales prin multa practica. Necesita inspiratie, imaginatie, idei inedite prin care sa atraga toate privirile catre zona de interes: obiectivul camerei foto.

O fotografie reusita exprima emotii in primul rand. De aceea fotograful trebuie sa aiba abilitatea de a anticipa momentele cheie ale evenimentului si sa le captureze intr-o fractiune de secunda. Fotograful nu este acea persoana care doar apasa pe un buton, ci mult mai mult de atat. Este acel om pe care il inviti la nunta ta si caruia ii inmanezi misiunea de a transpune emotia momentului in fotografie.

Elementul tehnic

Pe langa talent, un fotograf Timisoara detine si cunostintele necesare in acest sens. Aparatele de fotografiat au un sistem complex, setarile difera in functie de momentul zilei, gradul de luminozitate, etc. De aceea fotograful trebuie sa prevada unghiul cel mai bun de fotografiere si sa ofere indicatii si sfaturi mirilor. Combinatiile de parametri si configurari tehnice trebuie intens studiate de catre fotograf, abia dupa ce au fost intelese acesta poate sa inceapa sedinta foto. Si programele de editare au acelasi grad de complexitate, deci este nevoie de un bagaj solid de cunostinte. Poate parea o treaba simpla, insa nu este deloc asa.

Initiativa si implicare

Un fotograf bun nu se va lasa asteptat, el stie exact cand este momentul oportun pentru o noua fotografie. De asemenea, va avea in vedere ca niciun invitat sa nu iasa din raza aparatului de fotografiat, asigurandu-se ca nimeni nu va lipsi din albumul tau de nunta. Avand o multime de aspecte de care sa ai grija in ziua nuntii tale, fotograful trebuie sa fie un real sprijin pentru tine si sa te ajute in acest sens.

O persoana placuta si energica

Fotograful este persoana pe care o vei vedea in permanenta in jurul tau, de aceea este foarte importanta chimia dintre voi. Comunicarea este esentiala - tu vii cu ideile tale, iar el le pune in practica prin sugestii mai inspirate, care se datoreaza experientei. Simtindu-te in elementul tau, rezultatul va fi pe masura: fotografii vii si naturale.

Pentru a te asigura ca este o persoana energica, care nu cade repede prada oboselii arunca o privire printre fotografiile facute de el. Daca observi ca a captat evenimentul in tot ansamblul sau, de la inceput pana la sfarsit, inseamna ca este persoana potrivita pentru nunta ta.

Aparatura performanta

Calitatea fotografiilor este sustinuta intr-o mare masura de performanta aparatului cu care sunt realizate. Un fotograf bun este dotat cu obiective destinate tuturor tipurilor de fotografie, aparatura de incredere si fiabila. Ar fi o reala neplacere sa te surprinda neplacut chiar in ziua nuntii, din cauza calitatii sale indoielnice. Insa aparatura de ultima generatie este costisitoare, de aceea ar trebui sa te astepti la preturi mai crescute.

Fotograful cu experienta este poate maniera cea mai potrivita prin care sa iti asiguri niste fotografii de nunta reusite. Te poti orienta in acest sens in functie de recomandarile cunostintelor sau poti rasfoi tu insati portofoliul fotografilor care ti-au atras atentia. Urmand toate aceste sfaturi, te poti relaxa in ziua nuntii, savurand-o la maxim, asa cum de fapt si meriti.