Ce ar trebui sa stii despre repatrierea decedatilor

BUCURESTI - 8 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Multi romani plecati peste hotare isi manifesta dorinta, inca din timpul vietii, ca in cazul in care mor in strainatate sa fie adusi si ingropati in patria lor. In unele cazuri, aceasta decizie are la baza convingerile religioase pe care le au, iar in alte cazuri, dorinta de a-si regasi originile.

servicii-funerare-nonstop.ro

Procedura de repatriere, respectiv de transportare a defunctului dintr-o tara in alta, este conditionata in general de normele in vigoare din cele doua state – cel in care a survenit decesul si cel in care trupul neinsufletit trebuie sa ajunga. In cazul in care familia indoliata citeste legea insa nu o intelege, poate apela la o firma specializata de pompe funebre, care include in lista sa de servicii funerare repatrierea decedatilor.

Pentru ca un asemenea transport sa fie posibil este necesar a se indeplini o serie de cerinte. Legea celor mai multe state impune doua conditii de necontestat – corpul lipsit de viata este asezat intr-o cutie ermetica din metal, anume gandita pentru a mentine o temperatura scazuta a corpului si obligatia de a-l supune unor metode de conservare. Aceasta ultima conditie nu se aplica in situatia in care corpul era infestat cu o boala infectioasa transmisibila.

Mai mult decat atat, se va tine cont de conditiile impuse de companiile aeriene. Unele dintre acestea prevad ca trupul neinsufletit sa fie tratat in prealabil de catre o persoana avizata, in timp ce altele solicita ca sicirul sa fie introdus intr-o cutie confectionata din lemn. Putine firme aeriene accepta insa ca urna funerara sa fie transportata in cabina, chiar daca aceasta a fost depozitata intr-o geanta special destinata acestui scop.

In orice caz, firmele de pompe funebre sunt familiarizate cu aceste cerinte, iar procesul de repatriere nu ar trebui sa intampine niciun fel de obstacol.

In acelasi timp, in functie de legile aflate in vigoare, este necesara obtinerea unor numeroase autorizatii, care trebuie obtinute din diverse locuri.

Printre actele necesare se numara actul constator al decesului emis de catre primarie, o autorizatie de inchidere a sicriului, un certificat de deces, un aviz de contagiozitate parafat de un medic, un certificat care arata ca nu exista epidemii in locul unde a survenit decesul persoanei respective emis de catre agentia regionala de sanatate. In schimb, repatrierea intr-o urna a cenusei rezultate in urma procedurii de incinerare este mai simpla, in acest caz fiind necesara o autorizatie speciala.

In toate situatiile este obligatorie autorizatia de trecere mortuara, care va fi tradusa in mai multe limbi, pentru a simplifica intelegerea ei.

Avand in vedere ca repatrierea decedatilor este un proces complex, se impune de la sine colaborarea cu o firma de servicii funerare . Aceasta este familiarizata cu procedurile, cunoaste legile si are contactele necesare. Alegerea acesteia vine cu un cost in plus, care insa acopera operatiunile de pregatire a corpului raposatului, sicriul corespunzator fiecarui caz in parte, precum si transportul funerar realizat prin calea potrivita fiecare situatii in parte.

In vreme ce costul unui transport rutier depinde de distanta traseului de parcurs, cheltuielile implicate de un transport aerian este conditionat, inainte de toate, de marimea sicriului. Inainte de a incepe acest demers este indicat sa afli daca defunctul avea o asigurare in caz de deces sau, de ce nu, o conventie privitoare la inmormantare, alaturi de o garantie de repatriere a corpului.

Mai multe informatii se gasesc in cadrul site-ului Servicii-funerare-nonstop.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ce-ar-trebui-sa-stii-despre-repatrierea-decedatilor