Cele mai frecvente mituri despre suplimentele alimentare

BUCURESTI - 4 aprilie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Indiferent daca este vorba despre persoanele interesate de fitness, culturism, haltere sau alte activitati sportive, consumul de suplimente alimentare (cunoscute si dub denumirea de suplimente sportive , nutritive sau dietetice) reprezinta un mare avantaj.

https://www.suplimente-sport.ro/

https://www.suplimente-sport.ro/

Totusi, ca urmare a publicitatii negative privind consumul de steroizi, oamenii fac frecvent confuzii si, de asemenea, au aparut numeroase mituri legate de suplimentele sportive. Este relativ greu, mai ales in lipsa informatiilor corecte, sa se separe miturile de adevar.

Orice firma specializata in astfel de produse, asa cum este echipa celor de la www.suplimente-sport.ro, avertizeaza persoanele interesate de a consuma suplimente nutritive sa se consulte inainte cu un medic specialist sau cu un nutritionist, pentru a identifica ce anume i se potriveste mai bine, in conformitate cu functiile organismului sau si particularitatile individuale. De asemenea, pentru a avea efecte vizibile si pozitive, se recomanda un stil de viata cat mai sanatos, precum si o dieta alimentara echilibrata, combinata cu exercitii fizice.

Care sunt cele mai frecvente mituri legate de consumul de suplimente sportive?

MIT: „O alimentatie sanatoasa te ajuta sa eviti necesitatea consumului de suplimente alimentare.”

ADEVAR: Un stil de viata sanatos impune si o alimentatie corespunzatoare. Cu toate acestea, corpul nu poate obtine tot necesarul doar din alimentatia de baza si va avea in continuare nevoie sa fie suplimentat cu vitamine, minerale si alti nutrienti. De asemenea, gradul de energie, dar si nevoile nutritionale cunosc fluctuatii in functie de varsta, de efortul depus, de mediul inconjurator sau de starea de sanatate.

MIT: „Consumul de suplimente alimentare duce la cresterea masei musculare, dar si a fortei, fara sa mai fie necesar antrenamentul.”

ADEVAR: Aceasta afirmatie este complet eronata si nefondata. Au fost realizate numeroase studii si cercetari care afirma ca suplimentele sportive au rolul de a imbunatati starea de sanatate sau de a creste nivelul de energie. Insa, atunci cand se doreste cresterea masei musculare sau definirea acesteia, e nevoie de exercitii fizice intense asupra grupelor de muschi.

MIT: „Persoanele care practica sport nu necesita suplimentare cu proteine.”

ADEVAR: Conform studiilor realizate, s-a dovedit ca sportivii, in special persoanele axate pe culturism sau fitness, prin antrenamentele sustinute rup tesutul muscular. Din acest motiv, produsele cu un continut bogat de proteine ajuta la refacerea tesuturilor afectate, imbunatatind si rezistenta organismului.

MIT: „Pentru a fi mai sanatos, trebuie consumate cat mai multe suplimente alimentare cu continut bogat de vitamine si nutrienti.”

ADEVAR: Desi multe persoane sunt de parere ca excesul de vitamine, minerale sau alte substante necesare corpului, vor avea un efect favorabil intr-un timp scurt, aceasta este o greseala ce poate supune consumatorii la diverse riscuri. De exemplu, vitamina A administrata in exces, ignorand recomandarile de servire, poate provoca intoxicarea ficatului.

MIT: „Un grad optim de sanatate va fi atins printr-un consum in exces de zinc.”

ADEVAR: Similara cu mitul precedent, aceasta afirmatie este din nou o greseala ce trebuie evitata, intrucat zincul, in cantitati diferite de cele recomandate, poate duce la blocarea actiunii seleniului in organism (care este un agent anticancerigen de maxima importanta).

MIT: „Toate persoanele pot consuma aceleasi tipuri de suplimente alimentare, intrucat au acelasi efect asupra organismului.”

ADEVAR: Desi scopul fundamental al acestor produse este de a spori gradul de sanatate, fiecare persoana poate suferi de diverse deficiente. Medicul specialist sau nutritionistul, sunt singurii in masura sa indice consumul unui anumit supliment nutritiv, in functie de caracteristicile organismului respectiv.

De asemenea, fiecare persoana are un anumit tel: unele vor sa slabeasca in greutate, iar altele vor sa isi creasca considerabil masa musculara sau sa se defineasca. Astfel, categoriile de produse mentionate, sunt special create pentru a sprijini fiecare scop in parte, asa cum sunt si dispuse pe site-urile firmelor furnizoare. (un bun exemplu este site-ul suplimente-sport.ro).

 

Asadar, avand in vedere toate miturile prezentate mai sus, persoanele interesate de suplimente alimentare nu vor mai cadea plasa afirmatiilor nefondate. Consultati site-ul suplimente-sport.ro pentru a primi mai multe informatii de sprecialitate despre aceste produse.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/cele-mai-frecvente-mituri-despre-suplimentele-alimentare