Centrala termica – o necesitate a prezentului. Afla de ce si cum sa o alegi

BUCURESTI - 1 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Indiferent ca se locuieste in cadrul unei garsoniere, a unui apartament sau mai ales intr-o casa, e nevoie sa existe in orice moment un grad de confort ridicat. Totodata, trebuie sa se urmareasca cu o mare atentie tot ceea ce tine de eficienta energetica, costurile de intretinere si modul in care se investeste in acest scop.

https://www.shop-einstal.ro/

https://www.shop-einstal.ro/

Toata lumea isi doreste ca pe timpul sezonului rece sa se bucure de o temperatura optima, insa cum se poate obtine acest lucru cat mai eficient? Raspunsul este oferit chiar  de catre specialistii magazinului online www.shop-einstal.ro. Acesta consta in achizitionarea unei centrale termice. De ce si cum se alege o astfel de centrala? Vom descoperi in cele ce urmeaza.

Controlul mult mai eficient

Pe timp de iarna valorile temperaturii pot scadea destul de mult, iar asta implica si un efort ceva mai ridicat pentru a crea un mediu confortabil. Ei bine, achizitionarea si instalarea unei centrale termice este mult mai avantajoasa fata de sistemul public de incalzire. Motivul? Controlul centralei se realizeaza mult mai eficient, mai rapid si costurile sunt direct proportionale cu respectivul consum, fara a mai aparea probleme ce tin de alti factori, cum ar fi avariile intalnite des in sistemul centralizat, erori de calcul, precum si un nivel de dependenta ridicat.

De asemenea, trebuie precizat faptul ca inainte de a achizitiona o centrala termica trebuie sa se analizeze foarte atent spatiul in care aceasta va fi montata, astfel incat sa se prezinte o eficienta energetica ridicata. Mai exact, trebuie sa se aiba in vedere suprafata locuintei respective, volumul pe care-l prezinta, precum si orientarea camerelor, tipul de izolatie folosit, rezistenta peretilor exteriori din punct de vedere al aspectului termic si multe altele.

In cele din urma, sfaturile unor specialisti sunt deosebit de importante, alaturi de accesul la o gama variata de centrale termice, care sa se potriveasca diferitelor cerinte. Acesta este si motivul pentru care site-ul www.shop-einstal.ro prezinta numeroase tipuri de centrale termice, functionand atat pe baza de gaz, dar si pe lemne sau curent electric.

Centrale termice pe gaz

Din punct de vedere al randamentului, centralele termice bazate pe gaz natural sunt considerate a fi printre cele mai eficiente, in special datorita faptului ca pretul gazului s-a mentinut de-a lungul timpului mereu accesibil.

Totodata, trebuie sa se aiba in vedere daca in zona respectiva exista un furnizor de gaze, astfel incat sa se poate efectua racordul la tevile din circuit. In caz contrar, costurile ar putea fi destul de piperate, astfel incat ar fi mai avantajoase alte variante.

Centrale termice pe lemn

Acest tip de centrala este unul care poate fi alimentat atat cu lemn, dar si cu produse secundare ale acestuia, precum peletii sau rumegusul. Pentru multe zone din tara, aceasta modalitate de incalzire este deosebit de avantajoasa, insa trebuie sa se urmareasca si achizitionarea unei centrale termice performante, astfel incat sa utilizeze intr-un procent ridicat combustibilul si sa aiba o autonomie ridicata.

Centrale termice pe energie electrica

In situatia in care suprafata ce necesita a fi incalzita nu este una foarte mare, centralele termice ce au la baza utilizarea energiei electrice pot fi considerate cea mai buna solutie. Sunt silentioase, nu emana gaze toxice si sunt usor de intretinut.

In schimb, trebuie sa se acorde o atentie cu privire la costuri, acestea putand fi destul de ridicate, motiv pentru care se recomanda spatiilor mai reduse.

Prin urmare, instalarea unei centrale termice este solutia perfecta pe timp de iarna sau chiar in situatiile in care alimentarea cu apa calda e intrerupta, des intalnite la sistemul centralizat, astfel incat se asigura un nivel de confort cat mai ridicat.

Care varianta este mai avantajoasa dintre cele prezentate? Pentru asta se recomanda consultarea cu o echipa specialista, cum ar fi de exemplu www.shop-einstal.ro, loc din care se pot achizitiona si mai multe tipuri de centrale, oricare ar fi preferintele.