Crilovic, producator de vesminte si produse bisericesti, dispune si de optiuni vestimentare pentru arhierei

BUCURESTI - 10 iulie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Arhiereii pot purta in mare parte toate tipurile de vesminte liturgice. O exceptie o face orarul; felonul este inlocuit de sacos, ce a devenit precum omoforul, vesminte ce numai cei de acest grad le pot purta. Cert este ca aparte de piesele vestimentare clasice, arhiereii urmeaza alte reguli. In vederea crearii unei tinute complete, se va necesita un cunoasterea indeaproape a regulilor.

Vesminte Arhieresti Crilovic

Vesminte Arhieresti Crilovic

Crilovic, producator de vesminte preotesti si de articole bisericesti, de vesminte arhieresti de asemenea propune varietatea de tinute, atat cromatic, cat si tematic.

Tinuta arhiereilor

Vesmintele specifice celor care sunt arhierei insumeaza 7 elemente, ca simbol pentru cele 7 lucrari ale Sfantului Duh. Aici se include:

Epigonatiul – denumit de asemenea si bedernita. Aceasta este de fapt o distinctie speciala, ca un mod de a rasplati pe episcopi pentru ceea ce fac. Poate fi numit drept podoaba vestimentara. Se considera ca reprezinta sabia duhului, totodata reprezentand si Invierea Mantuitorului.

Sacosul – se distinge ca element ce numai la arhierei se regaseste. Unii asociaza acest element vestimentar cu tinuta imparateasca. Altii spun ca isi are originile in tinutele consulilor romani. Cert este ca la ora actuala face parte din clasica tinuta de arhiereu. Acesta se foloseste atunci cand se oficiaza Sfanta Liturghie. Dispune de clopotei la margini, ce au si ei simbolistica lor, fiind vorba de cuvantul Domnului.

Omoforul – face parte de asemenea din lista de obiecte liturgice ale unui arhiereu. Se defineste ca fiind o fasie de stofa alba ce se poarta in jurul umerilor. Un capat cade in fata si unul in spate.

La acestea se adauga stiharul, epitrahilul, braul si manecutele, elemente ce de altfel se regasesc si in tinutele specifice preotilor.

Produse Crilovic

La capitolul de vesminte arhieresti Crilovic pune la dispozitie tinute complete, brodate, pe materiale calitative dar si usor de purtat. Acestea pastreaza regulile de baza cand vine vorba de componenta, aducand insa si o nota de originalitate. Modelele abordate sunt reprezentari biblice si motive specifice. Spre exemplu, pe spate se poate broda icoana Mantuitorului si a Maicii Domnului, icoana Adormirii Maicii Domnului sau la cerere orice model.

Din punct de vedere cromatic se mentine un interes pentru diversitate de asemenea. In tonuri de albastru, bej sau alb se pot alege dupa bunul plac tinutele in forma lor specifica.

Crilovic, deja un nume cu istorie pe piata de productie a vesmintelor liturgice si nu numai, mentine regulile de maxima importanta ce urmeaza dogmele bisericesti cu privire la executia de modele. Calitatea este absoluta, materialele de asemenea, tinandu-se cont de frecventa si timpul de purtare a acestora.

Nota finala

In cadrul paginii oficiale vesmintebisericesti.ro se regasesc la sectiunea vesminte arhieresti toate optiunile disponibile. Se accepta in orice caz mentiuni specifice ale fiecaruia in parte.

Devenite obligatorii a fi purtate, vesmintele liturgice fie ele pentru arhierei sau preoti sunt cele care demonstreaza ca intr-un loc sacru si pentru momente pe masura – savarsirea Sfintei Liturghii – este automat necesar sa existe o tinuta si o postura adecvata. Astfel, prin munca depusa de Crilovic acest brand devine un aliat al celor ce profeseaza in domeniul religios.