De ce este importanta imbracarea vesmintelor bisericesti?

BUCURESTI - 25 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fiecare uniforma este purtata pentru a denota ceva anume, asa cum este si cazul vesmintelor bisericesti. Acestea vorbesc despre misiunea pe care o au de indeplinit slujitorii sfintelor altare, care este mai mult decat una de ordin spiritual. Spre exemplu, preotii au datoria de a purta reverenda tot timpul. Desigur, aceasta va fi diferita fata de cea pe care o poarta in timpul oficierii slujbelor. In orice caz, este important ca fata de acesta sa fie manifestat in permanenta un respect si o consideratie aparte. Expunerea fara temei este unul dintre motivele pentru care purtarea acesteia este obligatorie.

www.vesmintebisericesti.ro

www.vesmintebisericesti.ro

Fara vesmintele corespunzatoare, preotii si episcopii nu pot realiza slujba liturgica, motiv pentru care Crilovic, o firma cu experienta in furnizarea de vesminte pentru preoti, arhierei, episcopi, diaconi si accesorii specifice, iese in intampinarea tuturor doritorilor cu articolele potrivite.

Rolul vesmintelor

Acestea sunt purtate pentru a denota respectul slujitorilor fata de Divinitate. Este un mod de a-si arata adoratia fata de Creat. Nu este un mod prin care cei de la altare sa se evidentieze de enoriasi, precum tind unii sa creada. Din contra, nu ar trebui sa existe nici un pic de trufie, ci doar recunostinta pentru o asemenea cinste.

Potrivit specialistilor din spatele magazinului de specialitate vesmintebisericesti.ro, aceste elemente speciale trebuie alese cu atentie, avand in vedere ca vor fi purtate in cadrul Liturghiei, atat la slujbele de Duminica, dar si in cadrul unor sarbatori mari precum este Invierea Domnului sau Nasterea Sa.

Spre exemplu, un diacon trebuie sa aiba vestimentatia alcatuita din 3 piese: orar, stihar si manecute. In cazul preotului este vorba de 5: epitrahil, stihar, manecute, brau, stifa sau felon. Cei care au rangul de arhierei trebuie sa se prezinte pentru a oficia slujbele liturgice imbracati in  epitrahil, omoforul mare si cel mic, manite, sacos, brau, stihar, manecute si insignele specifice (engolpion, bedernita, carja, cruce, mitra).

Fiecare dintre acestea au anumite insemnatati, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care purtarea lor este obligatorie in cadrul slujbelor religioase. Stiati ca si culorile acestora sunt alese in functie de semnificatia lor? Principalele utilizate in domeniul bisericesc sunt negrul, albul, purpuriul, verdele, albastru, auriul si rosul. Unele sunt specifice anumitor sarbatori. Spre exemplu, albul este imbracat pentru a exprima puritatea luminii si curatenia harului lui Dumnezeu. Vesmintele de acest ton sunt imbracate la sarbatori ca Schimbarea la Fata, Praznicele Botezului Domnului si Invierea Domnului.

Verdele este imbracat la Pogorarea Sfantului Duh, iar preotii din diverse zone il imbraca si la sarbatoarea Floriilor. Rosu este culoarea specifica unor sarbatori ce ne duc cu gandul la Sangele Domnului varsat pe cruce sau la cel al sfintilor martiri. Sunt purtate vesminte rosii la Craciun si la Inaltarea Sfintei Cruci.

Auriul este purtat in general la savarsirea Sfintei Liturgii, semnificand bogatia darurilor Duhului Sfant, iar albastru este predominant la sarbatorile Maicii Domnului. In ceea ce priveste negrul, acesta este specific slujbelor funebre. Vesmintele negre simbolizeaza intristarea si pocainta si sunt purtate mai ales in Postul Sfintelor Pasti.

Fiecare strai in parte este dedicat unei anumite perioade, unui anumit eveniment, motiv pentru care fiecare slujitor al Bisericii trebuie sa aleaga responsabil vesmintele. Asadar, cei care doresc sa beneficieze de articole de calitate, care sa le ofere rezistenta pot opta pentru produsele oferite de Crilovic pe vesmintebisericesti.ro la cele mai avantajoase preturi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-ce-este-importanta-imbracarea-vesmintelor-bisericesti