De ce recomanda Altecovent ventilatia centralizata cu pompa de caldura

BUCURESTI - 26 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Avand in vedere ca Altecovent este o firma specializata in tot ce inseamna ventilatoare cu recuperare de caldura si cele de baie, toate fiind de o calitate excelenta, putem avea incredere atunci cand ne dorim astfel de produse din gama lor.

ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Gasim in pagina magazinului online detalii importante in ceea ce priveste beneficiile acestor produse pentru sanatatea noastra, cat si pentru confortul locuintei noastre. Poate ca unii dintre noi cunosc deja rolul unui recuperator caldura si cate beneficii aduce in aerul pe care il respiram. Insa gama de produse de la Altecovent este destul de transparenta astfel ca putem alege de aici in functie de nevoile noastre.

Cat de importanta este calitatea aerului pe care il respiram

Poluarea aerului a ajuns la cote alarmante din foarte multe motive. Acesta are o influenta majora asupra sanatatii noastre. Insa, desi s-ar crede ca poluarea aerului are loc doar la exterior, adevarul este ca de cele mai multe ori aerul din locuinta noastra este mult mai poluat si mai toxic decat la exterior. Explicatia este simpla. Agentii alergeni precum acarienii, fungii si alte insecte ridica nivelul de poluare dintr-o locuinta. Apoi fumul de tigara, praful, mucegaiul si polenul sunt la fel de periculoase. Iar pentru acestea folosim in permanenta produse de uz casnic si de curatenie acestea continand in mare parte substante toxice. Iar in timp ce facem curatenie deschidem ferestrele pentru a se aerisi cand de fapt nu facem decat sa introducem in locuinta noastra si poluarea atmosferica. Asta inseamna o circulatie a aerului poluat in permanenta in locuinta noastra. Aceste aspecte duc de cele mai multe ori la probleme de sanatate grave.

Este extrem de important sa constientizam aceste aspecte si pericolele la care suntem expusi zilnic inclusiv faptul ca ar trebui sa luam masuri. Poate ca nu suntem pe deplin in putere sa oprim poluarea din mediul inconjurator insa cel putin in locul in care ne petrecem cel mai mult timpul putem face asta. Vedeti gama de produse de la ventilatiecurecuperarecaldura.ro si faceti o investitie pentru sanatatea voastra.

Diferenta dintre sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizate si centralizate

Ca sa intelegem importanta acestor sisteme in viata noastra trebuie sa ne informam. Asadar, sa vedem care sunt diferentele dintre cele 2 sisteme de ventilatie.

Sistemele de ventilatie cu recuperator de caldura descentralizate sunt sisteme ce trebuie sa fie instalate in orice spatiu de locuit. In plus, nu are importanta care este structura casei sau cat este de veche. Sistemele de ventilatie descentralizate pot fi folosite in mod independent sau in perechi.

Avantaje

Astfel de sisteme vor elimina aerul poluat din incaperi, aducand inapoi aer proaspat si curat. Sistemele sunt dotate cu filtre pentru eliminarea alergenilor, prafului si polenului si recupereaza totodata caldura din aerul ce este eliminat cu ajutorul unor recuperatoare din ceramica. Iar prin acest proces consumul de caldura din locuinta va fi mult mai mic, iar confortul mai mare, atat din punctul de vedere al aerului respirat, cat si din punctul de vedere termic. Puterea acestor sisteme este foarte mare astfel incat vor indeparta orice urma de mucegai, polen, praf sau alti contaminanti.

Sistemele de ventilatie cu recuperator de caldura centralizate sunt sisteme complete care vor asigura ventilatie in toata locuinta. Diferenta este ca acestea vor fi controlate printr-o unitate de ventilatie ce va fi in podul casei sau in camera tehnica. Un astfel de sistem necesita e asemenea trasee tubulare pentru a putea aerisi fiecare spatiu din locuinta.

Poate fi utilizat oriunde, atat in institutii, scoli, cat si cladiri de birouri si locuinte. Practic diferenta este de mecanism si de locul unde va fi situat sistemul insa scopul este acelasi: de a asigura un mediu curat in locuinta, cat mai confortabil si mai sanatos.

Un astfel de sistem va imbunatati vizibil calitatea aerului, va elimina riscul de aparitie a mucegaiului si umezelii, genereaza costuri reduse. Practic aceste sisteme vor reduce riscul de imbolnavire pentru ca imbunatatesc mediul in locuinta foarte mult. Sunt recomandate mai ales pentru persoanele care sufera de alergii sau astm.

Ventilatia centralizata cu pompa de caldura

Altecovent recomanda de asemenea si ventilatia centralizata cu pompa de caldura. Sa vedem deci ce caracteristici are o astfel de pompa de caldura. In primul rand ofera o eficienta energetica extrem de ridicata si un confort total pe tot parcursul anului. Furnizeaza de asemenea un aer proaspat, curat, fara praf.

Este o unitate de incalzire si de recuperare a umiditatii pe timp de iarna, dar si de racire si dezumidificare in timpul verii. Pompa de caldura are un design complet si ofera toate beneficiile necesare pentru ca aerul sa fie cat mai curat si filtrat.

De retinut!

Pe timpul verii, pompa de caldura actioneaza ca un aparat de aer conditionat - racind aerul furnizat la temperatura dorita. Are o eficienta termica a recuperarii caldurii de 87%, iar nivelul de zgomot este de 40 dB(A) @ 3m.

Ce mai puteti achizitiona din magazinul Altecovent

Mai puteti gasi in gama de produse de la Altecovent si senzori de dioxid de carbon. Senzorul poate oferi o modalitate rentabila de a identifica spatiile dintr-o locuinta cu o ventilatie slaba. Pentru a determina daca aerul dintr-un spatiu este ventilat corespunzator, valoarea CO2 afisata pe monitor ar trebui sa fie mai mica de 800 ppm. Daca valoarea de pe monitorul senzorului arata de peste 1500 ppm asta inseamna ca aerul respirat are o calitate foarte slaba, deci trebuie luate masuri. Veti gasi in cadrul magazinului mai multe variante de senzori de dioxid de carbon.

Asadar, aerul poluat care este combinat cu o ventilatie deficitara va provoca automat o uscaciune a ochilor si gatului, oboseala, tulburari de concentrare, dureri de cap, ameteli. Mai mult decat atat, pot aparea si racelile cronice sau chiar infectii respiratorii. O expunere indelungata la un aer poluat in interior poate determina si boli cardiovasculare si cancer. Asadar, luati masuri in ceea ce priveste calitatea aerului pentru ca Altecovent este partenerul tau de incredere, oferindu-ti produse de calitate, de ultima generatie.

Date de contact: info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-ce-recomanda-altecovent-ventilatia-centralizata-cu-pompa-de-caldura