Despre calitatea apelor minerale din Romania

BUCURESTI - 18 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Publicul roman este mare consumator de apa minerala. Este de la sine inteles de ce se intampla acest lucru: Romania detine peste jumatate din rezervele de apa minerala ale Europei, mai exact 60%. In plus, studiile au aratat ca in 2016, cele peste 26 de companii producatoare si imbuteliatoare de apa minerala au comercializat in jur de un miliard de litri de apa. In 70% din total a fost vorba de apa minerala carbogazoasa, iar in restul de 30% a fost vorba de apa minerala plata.

ecodrillforaje.ro

ecodrillforaje.ro

Fiecare producator in parte are propria sa reteta, daca se poate spune asa, dupa care produce in imbuteliaza apa minerala. Ca de fiecare data, o reteta este cu mult sau mai putin benefica pentru organismul nostru.

Ce factori fac diferenta dintre o apa minerala buna si una mai putin buna?

Nu toti romanii citesc informatiile de pe ambalajele sticlelor de apa minerale, iar acest lucru nu e prea imbucurator. Exista 5 factori ce trebuie neaparat avuti in vedere atunci cand vine vorba de calitatea apelor minerale din Romania.

Vorbim, in primul rand, de cantitatea de reziduu sec care nu ar trebui sa depaseasca 500 mg/L. Continuam cu concentratia de calciu, un aspect destul de important, un aspect ce face de cele mai multe ori diferenta. Persoanelor ce prezinta afectiuni la nivelul rinichilor sau a bilei nu ar trebui sa consume ape plate sau carbogazoase ce prezinta o cantitate de calciu de peste 100 mg/L.

Si concentratia de sodiu din apa minerala ar trebui verificata de fiecare data. Din nou, persoanelor hipertensive nu le este recomandat consumul de apa cu un continut de sodiu mai mare de 20 mg/L.

Cat despre concentratia de magneziu, in cazul in care exista persoane ce consuma zilnic apa minerala, nivelul sau nu trebuie sa depaseasca 400 mg/L. Acest lucru este valabil in cazul adultilor.

Cantitatea de nitrati in exces poate fi de asemenea extrem de daunatoare. Acolo unde exista nitrati din abundenta, acestia vor bloca hemoglobina. Hemoglobina este responsabila de transportul oxigenului la nivelul tesutului si a celuleor. Recomandate spre consum sunt apele minerale ce nu au o cantitate mai mare de nitrati de 50 mg/L.

Mai multe detalii cu privire la calitatea apelor minerale naturale din Romania regasesc cei interesati aici.

Taguri: aici
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/despre-calitatea-apelor-minerale-din-romania