Echipamentul Moto – cum alegi articolele cele mai potrivite?

BUCURESTI - 21 martie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nu exista motociclist care sa nu poarte haina de piele! Sau cel putin nu ar trebui sa existe. Cu toate acestea, alegerea gecii sau a celorlalte componente ale unui echipament profesionist nu este tocmai cea mai usoara decizie. Exista o serie de diferente pe care numai cei care stiu sa aprecieze calitatea unor astfel de accesorii ar putea sa le sesizeze. Asadar, cum trebuie sa se echipeze un motociclist inainte de a porni la drum?

https://www.insportline.ro/

https://www.insportline.ro/

Pentru a usura cautarea celor ce doresc sa investeasca intr-un astfel de echipament, expertii magazinului online inSPORTline le iese in intampinare cu un mic ghid de care acestia se pot folosi pentru a face cele mai potrivite alegeri. De altfel, in cadrul acestuia sunt disponibile game variate de echipamente moto de calitate, la preturi accesibile si convenabile.

Alegerea articolelor corespunzatoare pentru un echipament moto eficient

Nu numai ca un motociclist profesionist va avea in vedere achizitionarea unui echipament bun din proprie initiativa, insa acesta va investi in acest sens si pentru ca este impusa de lege purtarea macar a unei casti de protectie.

Fiecare motociclist ar trebui sa isi croiasca un buget pentru a se echipa corespunzator. Echiparea decenta este cea care ii va conferi siguranta atunci cand pleaca la drum. Asadar, casca de protectie, jacheta, manusile, pantalonii moto si cizmele sunt principalele articole pe care orice adevarat motociclist ar trebui sa le detina.

In continuare, specialistii inSPORTline prezinta principiile de baza dupa care trebuie sa se orienteze cei care doresc sa aleaga echipamentul necesar pentru a circula cu motocicleta. Magazinele de profil ofera prea rar acest tip de sfaturi, de aceea, in continuare sunt mentionate cateva informatii utile pentru alegerea componentelor ideale.

Casca de protectie

Exista mai multe tipuri de casti: flip-up, retro, integrale, motocross. Conform experţilor inSPORTline, castile integrale ofera cel mai inalt grad de protectie, find urmate de cele flip-up care ofera protectie sporita in special zonei barbiei. Nici casca open-face nu este de omis pentru ca aceasta reprezinta un compromis destul de acceptabil, fiind o casca foarte lejera. Fiecare dintre modelele disponibile pe insportline.ro sunt create special pentru a oferi motociclistilor un grad ridicat de siguranta, astfel ca utilizatorii sunt invitati sa opteze pentru cel care ii ofera comoditatea necesara.

Important este ca aceasta sa fie fixata pe cap pentru ca se va mai lasa cu timpul. Cele care sunt realizate in conformitate cu standardul ECE 22.05 sunt marcate cu o eticheta mica. In acest mod motociclisti pot identifica mai usor castile de calitate.

Manusile

Marimea acestora trebuie sa fie cea mai potrivita, in caz contrar motociclistul poate fi incomodat in timpul calatoriei, lucru deloc de dorit. Cele confectionate din piele sunt cele mai recomandate datorita rezistentei pe care o prezinta, dar si pentru ca impiedica contactul pielii cu aerul rece. Manusile trebuie sa se fixeze cat mai bine la incheieturi pentru ca altfel se favorizeaza frecarea cu asfaltul in caz de accident.

Geaca

In mod deosebit in cazul motociclistilor incepatori, dar nu numai, exista riscul de accidentare. Din acest motiv, imbracarea unei geci de protectie este cea mai indicata pentru ca aceasta estompeaza impactul cu asfaltul si ofera corpului un oarecare grad de protectie.

Exista modele diverse de geci, insa cele impermeabile sunt cele mai recomandate pentru ca prezinta o calitate deosebita.

Desigur, acestea sunt numai o parte a elementelor care nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul unui motociclist, indiferent ca este incepator sau profesionist. In magazinul online insportline.ro se gasesc si alte articole diversificate (cagule, cizme, pantaloni, ochelari, armuri, protectii genunchi si coate etc), la preturi accesibile.