Endoscoapele – ce sunt si la ce folosesc acestea?

BUCURESTI - 12 iulie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Exista o serie de instrumente fara de care in domeniul medical indeplinarea precisa si corespunzatoare a investigatiilor nu ar mai fi la fel de sigura. Endoscopul este unul dintre instrumentele indispensabile in acest domeniu, avand chiar un rol esential. Acest tub clasic flexibil, dar uneori si rigid, de diverse lungimi ce ating cel mult 2 metri, functioneaza in prezent cu ajutorul unui sistem de fibre optice din plastic sau sticla.

https://www.precisa.ro/

https://www.precisa.ro/

Medicul insarcinat cu investigatia unui caz trebuie sa actioneze corespunzator cu acest instrument, efectuand orice pas de la capatul extern al endoscopului (cel intern fiind introdus in organul care este examinat). Cand vine vorba despre achizitionarea unui endoscop eficient, precisa.ro este lider  pentru ca pune la dispozitia celor interesati o varietate de astfel de instrumente de calitate.

Pentru ca fiecare sa fie la curent cu tot ceea ce tine de acest dispozitiv, in continuare specialistii din spatele site-ului precisa.ro ne ofera cateva detalii in acest sens.

Generalitati referitoare la endoscoape

Evolutia tehnologica a avut un impact major si in cazul endoscoapelor. Astfel, cele mai recente modele sunt aparate moderne, care functioneaza printr-un sistem de fibre optice. Din plastic sau sticla, cablurile cuprind zeci de mii de astfel de fibre.

Capatul intern al endoscopului are o lentila ce reflecta lumina catre capatul opus al cablului, cel extern, loc in care se observa imaginea pe care o studiaza medicul. Unele secvente sunt preluate si transmise printr-o camera video pe un monitor pentru a fi urmarite in detaliu. Se utilizeaza un orificiu natural al corpului pentru a patrunde in interior, de regula uretra, cavitatea bucala sau nasul, dar in unele cazuri este necesara realizarea unei incizii in cavitatea toracica sau abdominala.

Capatul extern include inca un tub prin care se insereaza peria, foarfeca sau forcepsul atunci cand este necesara efectuarea unei manevre chirurgicale sau a unei biopsii. Pe piata exista o sumedenie de modele de endoscoape, de diverse forme si marimi, in functie de organul ce trebuie investigat. Este deosebit de importanta in cazul tuturor acestora flexibilitatea.

Care este rolul endoscopului?

Acest instrument este utilizat in stabilirea unui diagnostic al pacientilor. Este modul prin care medicul localizeaza afectiunea si ii precizeaza originea si natura. Nu este vorba numai despre o simpla stabilire a acestora. Endoscopul poate fi utilizat si in scop terapeutic deoarece prin intermediul sau sunt introduse in corp diverse instrumente necesare pentru efectuarea biopsiilor , precum si eliminarea corpilor straini, excizia tumorilor si oprirea hemoragiilor.

Incepand de la tractul digestiv si pana la orice alt organ intern, endoscopul este folosit pentru a realiza metode care permit recuperarea mult mai rapida a pacientilor. Tot prin intermediul acestuia este posibila si realizarea unor investigatii complementare.

Asadar, nimeni nu poate contesta rolul pe care il are endoscopul in domeniul medical. Acesta este apreciat si pentru ca ofera posibilitatea efectuarii unor proceduri terapeutice precum extragerile de tumori mici sau polipi, biopsii, electrocoagulare sau injectarea vaselor sangerande. Pentru ca in vederea realizarii acestora in cele mai bune conditii este necesara acuratetea si precizia, precisa.ro pune la dispozitia celor interesati endoscoape de calitate, la preturi accesibile.

 

 

 

 

Taguri: precisa.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/endoscoapele-ce-sunt-si-la-ce-folosesc-acestea