Flebectomia - procedura medicala pentru extirparea venelor varicoase

BUCURESTI - 19 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Problema venelor varicoase mari a fost intotdeauna de actualitate, numeroase femei confruntandu-se cu aceasta. Pentru cele mai multe s-a tradus prin imposibilitatea de a mai purta tinute scurte sau care sa lase picioarele la vedere. Reprezinta un complex pentru care insa exista solutii. Cand venele varicoase sunt mari, specialistii recomanda eliminarea lor pe cale chirurgicala. In acest sens, pacientul trebuie pus sub anestezie generala.

almaclinic.ro

almaclinic.ro

Cu ajutorul serviciilor de chirurgie vasculara, disponibile acum si in Suceava, in cadrul Alma Clinic , se va pot elimina venele problematice. Disponibilitatea acestui serviciu poate fi verificata si pe site-ul https://almaclinic.ro. Extirparea lor nu afecteaza insa circulatia sanguina a piciorului.

Flebectomia – interventia chirurgicala ce rezolva problema venei varicoase

In principal, aceasta problema apare la nivelul venelor de suprafata, acestea colectand sangele de la nivelul pielii. Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala. Flebectomia vizeaza eliminiarea zonelor afectate, specifice membrelor inferioare sau superioare si se poate realiza prin metode moderne.

Operatiunea prezinta mai multe varietati. Care este tipul interventiei mai potrivit de aplicat ramane la decizia medicului. Pentru a face alegerea potrivita, specialistul se va raporta la factorii de pliere, concentratia de trombocite si limfocite. Pacientul trebuie sa respecte cu strictete cerintele acestuia, pentru ca doar asa flebectomia va arata rezultatul prezis.

Despre aceasta procedura o sa auzi ca recenziile au fost mereu pozitive. Exista si o serie de contraindicatii, legat de care persoanele interesate trebuie sa fie in tema. Este vorba despre cazul celor care sunt insarcinate sau alapteaza, a celor care sufera de boli cronice ale sistemului respirator sau cardiovascular - din cauza anesteziei ce se va efectua, despre procesele purulent-inflamatorii ale pielii, dar si de cazul celor care nu pot realiza compresie sau sa foloseasca bandaj elastic.

Recomandari si masuri preventive post interventia chirurgicala

Ca sa nu fie cazul de complicatii ulterioare, respectiv de aparitia patologiei circulatiei la nivel  de membre inferioare, specialistul va face cateva recomandari. Reguli simple de urmat in acest sens sunt legate de alimentatie, care trebuie sa fie una echilibrata, bogata in fibre. De asemenea, schimbarea unor obiceiuri, respectiv renuntarea la vicii precum alcoolul sau tutunul reprezinta o necesitate. Se intampla din cauza unor factori care cresc nivelul de permeabilitate a venelor.

Va fi necesara de asemenea activitatea fizica zilnica, despre care oricine stie ca sustine sanatatea. Gimnastica de altfel este necesara dupa ce a trecut perioada de recuperare ulterior indepartarii venelor varicoase. Cele de 30 de minute recomandate zilnic vor avea un efect pozitiv la nivelul sistemului muscular, impiedicand astfel formarea edemului. Desigur ca trebuie acoperit si necesarul de lichide.

Nenumarati factori „contribuie” la formarea venelor varicoase, insa nu sunt din cei ce nu pot fi combatuti. Un bun inceput il constituie adoptarea unui stil sanatos de viata. Daca te confrunti cu o astfel de problema, solicita consultul specialistului de la Alma Clinic.