Gaseste rigola potrivita pentru dusul tau

BUCURESTI - 27 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Atunci cand planifici un proiect de dus -- fie pentru casa proprie sau pentru locuinta in care stai in chirie -- o decizie care pare neinsemnata, dar care este de fapt foarte importanta, consta in ce rigola sa alegi pentru dusul tau. Indiferent daca este o renovare sau o constructie noua, canalele liniare de dus sunt amplasate in aproape toate baile moderne.

rigolesifoane.ro

rigolesifoane.ro

Instalarea unui sistem de scurgere liniara de dus, in special de la RigoleSifoane.ro nu se face foarte greu. Aici, vei gasi o scurta explicatie despre cum sa instalezi un drenaj liniar pentru dusul tau.

Pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil, citeste cu atentie ghidul de instalare deoarece instructiunile exacte depind de tipul de scurgere a dusului. Recomandarea este ca instalatia de drenaj liniar de dus sa fie realizata, de preferinta, de catre profesionisti instruiti in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Cum montezi o rigola?

1. Alege locatia -- Practic, un canal de drenaj liniar poate fi instalat in 4 moduri diferite, fie montat pe perete (cu o fata, fie pe trei laturi) sau montat pe podea (libere in podea sau intre doi pereti). Trebuie sa te asiguri ca montezi modelul potrivit pentru locatia pe care ai ales-o. Indiferent de locul in care este amplasat sistemul de evacuare a dusului, podelele trebuie sa fie inclinate spre canal pentru a te asigura ca toata apa este drenata. Atunci cand panta spre scurgere nu este suficienta sau inexistenta, apa se acumuleaza si provoaca inundatii in baie.

2. Pregateste zona de lucru -- Inainte de a incepe procesul de instalare, verifica daca podeaua si zona de lucru sunt curate. Un alt lucru important este sa te asiguri ca resturile sau murdaria nu pot intra in scurgerea dusului in timpul montarii. Poti proteja scurgerea utilizand membrana de etansare (pliata) preambalata sau o carpa. Inainte de asamblare, sfatul de asamblare si caracteristicile sale speciale trebuie discutate impreuna cu specialistul.

3. Calculeaza inaltimea canalului de dus -- Mai intai, trebuie sa determini inaltimea scurgerii dusului. Retine ca placile trebuie asezate la o inaltime de 1 mm sau mai mare decat marginea superioara a canalului de dus, pentru a asigura o scurgere optima a apei. La calcularea adancimii totale, ia in considerare: grosimea placilor, stratul adeziv pentru placi si stratul de nivelare.

4. Aseaza spatiul incorporat -- Dupa crearea spatiului pentru evacuarea dusului, setul incorporat trebuie introdus, aliniat si egalizat. Acest lucru se poate face folosind picioarele reglabile in inaltime. Sfat: Modelele de perete au un montaj special pentru aplicarea pe perete.

5. Conecteaz-o la conducta de drenaj -- Inlocuieste tevile de drenaj cu un diametru mai mic de 50 mm. Acest lucru poate fi in cazul proiectelor de renovare, unde a fost instalata o tava de dus. Mai intai conecteaza rigola dus la conducta de drenaj si asigura-te ca conducta de evacuare are o panta suficienta. Gliseaza scurgerea in conector, nu este necesar sa le lipesti, deoarece conectorul asigura o etansare suficienta. Verifica etanseitatea scurgerii de dus si conectarea la canalizare pentru a elimina scurgerile.

6. Asigura o panta adecavata astfel incat apa sa curga pana la scurgerea dusului

7. Instalare etansa -- De indata ce sapa s-a intarit, este timpul sa impermezesti scurgerea de dus. Acest lucru se poate face folosind sistemul de protectie a apei. Membrana de etansare preasamblata poate fi pliata si apoi lipita pe sapa folosind pasta de etansare flexibila.

8. Aseaza placile de baie -- Cand faci placarea, asigura-te ca creezi o panta cu un gradient de minim 2% fata de scurgerile de dus. Este important sa se asigure ca placile nu sunt amplasate direct la scurgerile de dus, ca trebuie sa ramana libere circa 5 mm pentru a aplica materialul de etansare elastic.

9. Sigileaza dusul -- Odata ce placile au fost asezate, imbinarea dintre podeaua de gresie si scurgere trebuie sigilata permanent cu un material de etansare elastic (articulatie de intretinere). Suprafetele de aderenta trebuie sa fie lipsite de mortar, adeziv si alte materiale care reduc aderenta.

10. Aseaza capacul gratarului -- Dupa ce etansarea s-a uscat, canalul de dus poate fi curatat, dupa care gratarul reglabil in functie de inaltime poate fi amplasat si adaptat la grosime.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/gaseste-rigola-potrivita-pentru-dusul-tau