Importanta si rolul statiilor CB pentru soferii camioanelor

BUCURESTI - 18 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Statiile CB (Citizen Band) au fost raspandite la inceputul anilor 70 in intreaga lume, punctul de pornire fiind Statele Unite ale Americii. Criza petrolului din acea vreme a impins guvernul american sa impuna o limita de 90 km/h, iar soferii camioanelor, in mod special au inceput sa utilizeze aceste statii pentru a-si trimite informatii cu privire la benzinariile cu rezerve crescute de combustibil, despre controalele din trafic, dar si pentru a organiza actiuni de protest.

pieseautocamioane.ro

pieseautocamioane.ro

Banda de frecventa alocata statiilor CB este de 27 MHz, puterea statiilor neavand voie sa depaseasca 4 W, iar statiile trebuie sa prezinte avizul CE pentru a li se permite folosirea in Europa. Politia, alaturi de ANCOM se ocupa regulat cu efectuarea controalelor de verificare a statiilor ce nu corespund normelor. In Romania, se estimeaza ca exista o comunitate de aproximativ 100.000 de utilizatori ai statiilor de radiocomunicatii CB, iar frecventa care este cea mai utilizata este FM 22.

Despre caracteristicile statiilor CB

Reprezentantii magazinului de piese auto Miltech explica care sunt caracteristicile de natura tehnica ale unei statii CB si ce trebuie sa cunoasca toti cei care tind catre o astfel de investitie. Exista anumite aspecte tehnice obligatorii, ce trebuie avute in vedere.

In primul rand, sensibilitatea la receptie este cel mai important parametru. Pe baza gradului de sensibilitate, statia poate detecta semnale mai puternice sau mai slabe. Producatorul este cel care are rolul de a specific aacest aspect in descrierea tehnica a produsului, iar masura se face prin micro-volti.

Cumparatorul trebuie sa cunoasca faptul ca va fi intotdeauna suficienta modulatie pentru info - trafic FM. Cu privire la butoanele si indicatoarele din dotarea dispozitivului, cea mai sigura optiune o fac cele care prezinta o utilizare mai simpla si mai usoara. Acest lucru inseamna ca este necesar sa existe de fiecare data butoane pentru schimbarea canalelor si pentru reglarea volumului - squelch. Functia squelch reprezinta o modalitate prin care se controleaza statia atunci cand nu se receptioneaza nimic, pastrand un nivel de zgomot redus, activand-o in punctul in care receptioneaza transmisii.

Tot in dotarea unor statii CB se pot gasi si alte butoane, dar al caror rol nu este la fel de esential, ci mai degraba inutil. In cea mai mare parte, depinde de preferintele fiecarui utilizator in parte.

Eficienta unei statii CB depinde intr-o mare masura de componentele ce le are in dotare. Antena este cu siguranta una cu rol definitoriu, astfel ca trebuie de stiut in ce consta alegerea unui model corespunzator. Reprezinta un element ce are responsabilitatea de a capta si emite unde radio. Indiferent de performanta si pretul statiei, niciodata nu se va ridica la asteptarile utilizatorului daca nu dispune de o antena corespunzatoare. Cumparatorul trebuie sa se orienteze in alegerea sa dupa inaltime, puterea pe care o suporta, modul de prindere sau dupa cum se calibreaza.

Truck Shop Miltech pune la dispozitia soferilor o gama larga de produse electronice pentru autoturisme si camioane. Sectiunea dedicata statiilor, antenelor si accesoriilor CB va ajuta sa obtineti mult mai usor informatii din trafic. Sunt incorporate cu functii eficiente care isi dovedesc utilitatea de fiecare data. Intra acum si vezi ofertele in cadrul paginii pieseautocamioane.ro!

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/importanta-si-rolul-statiilor-cb-pentru-soferii-camioanelor