Izolarea termica a pardoselii cu polistiren extrudat

BUCURESTI - 24 martie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pardoseala este unul dintre locurile prin care calcam zilnic. Este important sa fie izolata corespunzator pentru ca aceasta sa nu fie cauza imbolnavirii adultilor si a copiilor. In acest scop, trebuie sa se opteze pentru materiale de calitate, care promit eficienta. In situatia in care izolarea pardoselii nu este realizata conform parametrilor optimi, exista riscul de a influenta negativ climatul camerelor. De asemenea, o astfel de situatie negativa favorizeaza si aparitia condensului, precum si a puntilor termice din punctele in care constructia este mai sensibila.

http://www.e-izolatii.ro/

http://www.e-izolatii.ro/

La momentul actual, materialele de izolare disponibile pe piata se gasesc intr-o diversitate impresionanta. Acesta este un lucru bun, atat timp cat fiecare stie ce anume sa aleaga pentru izolarea spatiilor. Spre exemplu, cand vine vorba despre izolarea termica a pardoselii, expertii recomanda polistirenul extrudat pentru eficienta maxima. In cadrul paginii e-izolatii.ro sunt disponibile diverse modele de polistiren extrudat , de dimesiuni si grosimi mai mici sau mai mari, dupa nevoie.

Polistirenul extrudat – materialul cel mai recomandat pentru izolarea pardoselii

Aceasta este solutia pe care o propun si specialistii www.e-izolatii.ro. Cea mai buna metoda de a izola pardoselile, dar mai ales cele cu incalzire prin pardoseala este prin utilizarea unor placi de polistiren extrudat, special concepute in acest scop. Rolul lor este de a termoizola respectiva suprafata si spatiul dintre aceasta, precum si planseul de sub pardoseala.

De multe ori, se intampla ca sistemul de incalzire sa fie instalat peste camere reci, indeosebi in cazul blocurilor, ceea ce inseamna ca este necesara utilizarea unui strat de polistiren de o grosime mai mare pentru a impiedica risipirea caldurii.

Pasi de parcurs pentru izolarea termica eficienta a pardoselii

Pentru a usura munca celor care doresc sa aplice pe cont propriu materialele izolative, specialistii e-izolatii.ro vin numeroase sfaturi practice de care pot tine cont in vederea efectuarii corecte a procesului de izolare.

 Polistirenul extrudat reprezinta una dintre cele mai rapide metode prin care poate fi izolata termic pardoseala. Asadar, in continuare sunt prezentatii pasii prin care poate fi executata instalarea acestuia pentru eficienta de durata.

Pasul 1 – eliminarea stratului de acoperamant invechit pana se ajunge la plitele de acoperire.

Pasul 2 – curatarea eficienta a fundatiei

Pasul 3 – nivelarea suprafetei, in cazul in care se cere. Pentru a indeplini cat mai eficient aceata sarcina se recomanda acoperirea cablurilor si a tevilor cu un strat de nisip.

Pasul 4 – montarea unei fasii sau a unei benzi din polistiren extrudat, care sa aiba o grosime cuprinsa intre 20 – 30 cm in cadrul perimetrului peretilor. Este important ca inaltimea acesteia sa fie mai mare cu unul – doi centimetru decat inaltimea termizolantului.

Pasul 5 – placile si montarea acestora dintr-un colt

Pasul 6 – acoperirea jonctiunilor, daca este cazul, prin ridicarea nivelului pardoselii

Pasul 7 – utilizarea unor placi cu buza de docare pentru a elimina nevoia acoperirii ulterioare a joctiunilor termice

Pasul 8 – turnarea sapei de beton, apoi a stratului de acoperamant

Urmand acesti pasi in ordinea mentionata, oricine poate sa ofere pardoselii izolarea necesara. Desigur, trebuie mentionat ca este importanta alegerea grosimii corespunzatoare pentru acest tip de aplicatie. Cu toate ca pasim zilnic pe aceasta, rareori ne gandim ca, izoland-o corespunzator, am putea impiedica pierderile de caldura, creand ambientul perfect al unui confort optim.

De aceea, toti cei care doresc sa aduca o imbunatatire conditiilor de trai, pot accesa site-ul e-izolatii.ro pentru a descoperi gama variata de polistiren extrudat, disponibila la preturi accesibile.