Lenjerii pentru spitale, confectionate de maici

BUCURESTI - 27 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In momentul de fata ne aflam intr-o situatie fara precedent in tara noastra. Suntem nevoiti sa luptam ca sa razbim cu viata din mainile unui virus mortal si anume COVID-19. Situatia la nivel global este foarte grava, dar incet, incet panica si-a facut simtita prezenta si printre romani.

Botosaneanul.ro

Botosaneanul.ro

Autoritatile si medicii recomanda autoizolarea obligatorie si iesiri cat mai rare din casa, spre a impiedica raspandirea virusului. Cu toate acestea, pe strazi vedem tot mai multi oameni inconstienti, care se plimba linistiti si ignora total recomandarile (devenite obligatorii intre timp) autoritatilor.

Numarul celor infectati cu COVID-19 creste de la zi la zi, chiar de la o ora la alta. Spitalele sunt arhipline de persoane care au capatat acest virus, pur si simplu nu mai fac fata. Sa nu mai spunem aici de personalul medical care este pur si simplu depasit de situatie.

Fiind atat de pline si nemaifacand fata noilor valuri de persoane internate, in spitale singura si cea mai importanta grija este sa ii mentina in viata pe cei infectati.

Un alt aspect deosebit de important in aceasta perioada este igienizarea. O igiena precara in spitale contribuie in mare masura la raspandirea virusului COVID-19.

Manastirile raman solidare cu spitalele

Maicile de la manastirile din Arhiepiscopia Iasilor, ce au ateliere de croitorie in cadrul lor, s-au gandit la acest aspect si, pe langa rugaciune, au inceput sa confectioneze lenjerii de pat pentru spitale.

Aceste lenjerii vor fi confectionate din bumbac 100% si vor fi date spre folosire spitalelor unde sunt internate persoane infectate cu virusul COVID-19. Pe langa lenjerii, maicile vor confectiona si saci din panza pentru hainele celor infectati.

In aceasta campanie sunt implicate maicile de la manastirile din Vorona, Cozancea, Esanca, Copou, Frumoasa, Galata, Miclauseni, Agapia si Varatec.

In aceasta perioada in care suntem atat de greu incercati, orice ajutor conteaza. Trebuie sa invatam sa fim solidari si sa intindem o mana atunci cand simtim ca o putem face. Spitalele noastre au nevoie de foarte multe resurse ca sa poata functiona in conditii optime si daca putem fi de folos, de ce sa nu o facem?

Mai multe informatii despre cele relatate mai sus, dar si alte informatii de ultima ora in legatura cu acest subiect mult disputat, puteti afla accesand site-ul oficial Botosaneanul.ro.