Metode eficiente de izolare fonica - diferentele tehnice specificate de echipa Emexon System

BUCURESTI - 18 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru a izola fonic o incapere trebuie vizate cateva aspecte ce tin de intelegerea metodelor si a termenilor tehnici specifici. In esenta, izolarea fonica reprezinta ansamblul de masuri luate pentru a opri sau a reduce vibratiile undelor sonore de o parte sau alta a peretilor, plafoanelor sau a pardoselii.

Emexon.ro

Emexon.ro

Frecvent sunt alese produse aleatorii pentru izolarea fonica atunci cand se doreste eliminarea sau atenuarea zgomotelor exterioare sau de fond. In termenii de specialitate absorbitia fonica si izolarea sunt doua tipuri diferite pentru care se utilizeaza materiale corespunzatoare dedicate scopului principal. Pe https://emexon.ro, cei interesati gasesc o gama vasta de produse ce ajuta la stoparea sau reducerea vibratiilor sonore de orice tip.

In cele ce urmeaza vor fi prezentate doua conditii frecvent utilizate pentru realizarea unei izolatii fonice optime a pardoselii, plafoanelor si a peretilor.

Absorbtia fonica

 

Aerul dintr-un spatiu inchis rezoneaza. Asa cum se aude oceanul intr-o scoica de mare, tot la fel un perete gol va capta sunetele din camera alaturata sau din exterior. Vibratiile sunt asemanatoare tobelor, iar cavitatea de aer permite propagarea zgomotului.  

Pentru absorbtia fonica se utilizeaza materiale fono-absorbante ce se regaesc in portofoliul Emexon System pe https:// emexon.ro . In principiu, acestea se impart in doua mari categorii si anume:

            *Materiale fono-absorbante fibroase

In aceasta categorie se incadreaza vata minerala, pasla sau bumbacul reciclat. Densitatea recomandata de catre specialistii de la Emexon System trebuie sa fie intre 40 – 90 kg/mc. Un material cu o densitate mai mica nu va disipa undele sonore conform asteptarilor.

            *Materiale fono-absorbante cu structura celulara deschisa

In catalogul magazinului specificat cei interesati gasesc spuma poliuretanica flexibila, spuma melaminica Basotect si placi Stratocell Whisper.

Ca o mentiune, trebuie reamintit faptul ca placile din polistiren sau spuma poliuretanica sunt utilizate pentru izolarea termica si trebuie utilizate ca atare. Acest lucru trebuie avut in vedere in special atunci cand sunt amplasate intre peretii dubli.

 

Izolarea fonica sau amortizarea vibratiilor

 

Pentru o izolare fonica eficienta trebuie utilizate concomitent tehnicile si produsele din diverse categorii pentru a se obtine rezultatul dorit. Cuplarea elastica, adaugarea masei si a materialelor fono-absorbante este eficienta in momentul in care se instaleaza o membrana fonoizolanta. Pe https://emexon.ro este disponibila membrana Tecsound.

Membrana fonoizolanta Tecsound este ideala pentru amortizarea vibratiilor gips-cartonului sau OSB-ului. Montarea este facila, fiind autoadeziva. Aceasta membrana fonoizolanta functioneaza pe principiul cresterii semnificative a masei fara ca grosimea peretelui sa fie sesizabila.

Detalii despre alte conditii de realizare a unei izolatii fonice optime se regasesc pe https://emexon.ro. Produsele atestate calitativ sunt disponibile intr-o varietate de modele.