Motoarele electrice – specificatii de urmarit pentru o functionare optima

BUCURESTI - 10 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Generatoarele si motoarele electrice cunosc o dezvoltare larga, in special pe nisa industriilor. Electricitatea reprezinta in sine o resursa avantajoasa si este aplicabila pentru diverse intrebuintari. Ramura industriala este poate domeniul ce utilizeaza frecvent motoare electrice, de la cele pentru burghie pana la locomotive si alte aparate necesare in cresterea productiei.

Bmes.ro

Bmes.ro

Pentru cei interesati de o evolutie a profitului propus pentru fiecare nisa in parte, Bmes.ro este un reper. Ceea ce ii recomanda este stocul alcatuit din articole provenite din colaborari cu furizori din Uniunea Europeana, mai mult decat atat dispun de service pentru reparatii si un banc de probe serie.

Principiul de functionare al unui motor este impartit in doua categorii si anume stator si rotor. Ca o lectie de electromecanica, statorul este ceea ce se observa la suprafata, mai cu seama reprezinta partea statica formata din carcasa, borne de alimentare si armatura feromagnetica. Rotorul – partea mobila a motorului – formata dintr-un ax si o armatura rotorica.

Actiunea este bazata pe forta electromagnetica, energia electrica fiind transformata in energie mecanica. In cele ce urmeaza, este prezentata aplicabilitatea practica a acesor dispozitive pentru diferite domenii.

 Specificatii de urmarit in alegerea motoarelor electrice

In alegerea motoarelor electrice, indiferent de utilizare se vizeaza urmatoarele specificatii si anume: tensiunea, puterea si viteza. Fie ca este vorba despre utilaje agricole, industriale, aparate medicale, acestea necesita o anumita forta de actiune pentru a fi eficiente. De aceea pe  https://bmes.ro/, cei interesati pot regasi diverse modele cu valori diferite in functie de cerintele de utilizare.

    Tensiunea

Stabilirea valorii optime a tensiunii este determinata de capacitatea retelei respective de curent din care se vor alimenta motoarele electrice dupa caz. Alegerea unei valori nepotrivite poate arde intreg circuitul.

    Puterea

Regula generala este aceea ca electromotorul sa dispuna de o putere egala sau apropiata necesara functionarii utilajului. Acest aspect asigura randamentul optim de functionare pentru obtinerea rezultatelor asteptate.

Pentru a stabili valoarea puterii este necesar a se cunoaste regimul de lucru al utilajului care va fi actionat. Este cunoscut ca un motor electric mai mare, in primul rand consuma mai multe resurse, fara a fi monitorizat in productivitate.

    Viteza

Un alt factor ce influenteaza randamentul in productie, daca este vorba de nisa industriala si nu numai. Dimensiunile si costurile electromotorului sunt echilibrate de aceasta specificatie.

 

Pe langa aceste aspecte este necesara orientarea atentiei spre conditiile de mediu si de lucru in care isi vor valorifica utilizarea. Astfel, unele sunt prevazute cu protectie impotriva prafului, umezelii. Materialul carcasei poate fi de tipul celui rezistent la acizi si coroziune. Un exemplu cunoscut fiind otelul.

Marea diversitate a utilajelor si a mecanismelor ce impun actiunea unui motor electric determina si producerea modelelor dedicate unui regim de lucru diferit.

Alegerea motoarelor electrice trebuie facuta in principiu din cadrul magazinelor de profil pentru siguranta calitatii, dar si pentru posibilitatea de obtinerea sfaturilor si indicatiilor suplimentare de la specialistii in domeniu.

Ca o concluzie a celor specificate anterior, motoarele electrice se pot utiliza intr-o gama diversa de domenii, fiind optime atat la capacitati mici, de tipul electrocasnicelor, cat si la actiuni ce necesita puteri mari – pompe, locomotive, macarale. Pentru aplicatiile industriale, diferite variante se regasesc pe https://bmes.ro/

Taguri: bmes.rowww.bmes.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/motoarele-electrice-specificatii-de-urmarit-pentru-o-functionare-optima