Organizarea eficienta a transporturilor agabaritice - o misiune indeplinita cu HCSpedition

BUCURESTI - 1 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Transporturile agabaritice se refera la deplasarea acelor incarcaturi care nu se incadreaza in limitele standard in ceea ce priveste dimensiunile sau greutatea. Organizarea unui asemenea transport presupune pregatiri intense, o atentie deosebita la detalii, precum si o planificare prealabila - in unele cazuri demersurile pentru pregatirea unui transport agabaritic pot incepe chiar cu un an de zile inainte de realizarea efectiva a acestuia.

hcspedition.ro

hcspedition.ro

Misiunea de a realiza asemenea transporturi cade in sarcina societatilor specializate in domeniu. Dintre acestea se remarca HCSpedition, companie care de-a lungul timpului si-a pus serviciile in slujba diversilor solicitanti, oferind de fiecare data rezultatele asteptate cu maximum de eficienta.

La planificarea unui transport agabaritic trebuie avute in vedere o serie de aspecte, pe care cei de la HCSpedition le bifeaza de fiecare data. Organizarea unui transport agabaritic este foarte minutioasa, ceea ce face ca si rezultatul final sa conste intr-un transport efecutat cu usurinta.

Parametrii care trebuie avuti in vedere la un transport agabaritic se refera in principal la dimensiunile si greutatea incarcaturii. De la aceste aspecte se porneste, pentru a putea stabili ulterior rutele potentiale pe care vor putea fi transportate marfurile in cauza. Cunoasterea dimensiunilor va permite selectia traseelor si sectoarelor de drum pe care trebuie efectuat transportul, iar greutatea incarcaturii va determina la randul sau alegerea solutiei potrivite din acest punct de vedere. De asemenea, greutatea si dimensiunile incarcaturilor ajuta si la selectia trailerelor cu ajutorul carora se va efectua transportul.

Ca pas urmator, odata ce sunt cunoscute dimensiunile si greutatea incarcaturii, specialistii calculeaza rutele potentiale si obtin avizele si autorizatiile speciale pentru ca transportul sa poata fi efectuat. O astfel de misiune este usor indeplinita cu ajutorul specialistilor de la HCSpedition, luand in calcul trasee alternative de rezerva pentru a preveni imposibilitatea realizarii transportului din cauza unui sector de drum ce devine impracticabil.

Atunci cand vine vorba despre transporturi agabaritice, grija principala pare a fi doar deplasarea respectivelor incarcaturi. Expertii HCSpedition mentioneaza insa un alt aspect: o deosebita importanta pentru siguranta si eficienta intregului proces o are si manipularea incarcaturilor, respectiv incarcarea si descarcarea lor de pe trailere. Compania bifeaza cu succes si aceasta misiune, intrucat ofera celor interesati siguranta incarcarii si descarcarii prin serviciul de inchirieri macarale. In acest fel, de la un capat la celalalt, intregul proces este realizat eficient.

Odata ce toate aceste aspecte sunt bifate, pot fi realizate transporturi agabaritice referitoare la marfuri si incarcaturi din cele mai diverse. Pot fi transportate utilaje agricole si industriale, rezervoare, transformatoare, structuri metalice, turbine eoliene si chiar ambarcatiuni.

Cu maximum de profesionalism si o atentie deosebita acordata tuturor detaliilor, specialistii HCSpedition pot duce la indeplinire asemenea misiuni, facand lucrurile sa para foarte usoare. Aceasta usurinta nu este insa nimic altceva decat rezultatul unei planificari atente, realizate tinand cont de fiecare detaliu aparent minor, dar care poate periclita siguranta transportului sau buna desfasurare a acestuia. Incarcaturile care nu se incadreaza in standardele cu privire la dimensiuni si greutate pot fi astfel transportate in deplina siguranta, respectand toate etapele mentionate.