Originea si semnificatia vesmintelor liturgice

BUCURESTI - 20 decembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Vesmintele liturgice joaca un rol extrem de important in cult, fara de acestea fiind imposibila oficierea slujbelor, pentru ca sunt o parte componenta cu o semnificatie deosebita. Asa cum personalitatea unui om este caracterizata de tinuta vestimentara si de aspectul exterior al acestuia, preotii si cei care servesc Bisericii trebuie sa tina cont de anumite aspecte

vesmintebisericesti.ro

vesmintebisericesti.ro

De-a lungul timpului, oamenii si-au adaptat tinutele in functie de necesitatile pe care le-au avut, alegand de fiecare data imbracamintea care sa le ofere confortul necesar in functie de starea sa de spirit. Precum au evoluat lucrurile din acest punct de vedere, si vesmintele preotilor au fost clasificate in mai multe categorii, in functie de tipul slujbei pe care o oficiaza acestia. Pe www.vesmintebisericesti.ro  se gasesc diverse astfel de straie, fiecare cu un specific propriu, confectionate la cele mai inalte standarde, pentru a le oferi celor ce le poarta tot confortul de care au nevoie.

De ce exista mai multe tipuri de vesminte liturgice?

Dupa cum se stie, pentru fiecare tip de slujba exista un vesmant specific pe care preotii trebuie sa il imbrace. Vesminte Bisericesti ofera cateva detalii in acest sens, pentru ca toti sa descopere care este insemnatatea acestor vesminte si de ce trebuie respectate.

Asadar, la fel cum fiecare persoana se imbraca intr-un anumit fel in functie de evenimentul la care participa si de locul in care merge, si preotii vor purta anumite straie. Spre exemplu, atunci cand are loc un deces, este un lucru impus ca la ceremonia funebra, acestia sa abordeze un anumit vesmant-cel negru. De fiecare data, tinuta trebuie sa fie sobra, impecabil de curata, tocmai pentru a dovedi respectul atat fata de ritualul efectuat, dar si fata de eveniment in sine.

In continuare vesmintebisericesti.ro mentioneaza succint care sunt vesmintele liturgice ale preotilor, pentru ca oricine sa recunoasca tipul de slujba atunci cand participa la una.

Felonul este un vesmant larg, care se poarta peste celelalte vesminte. Acesta nu are maneci si se prezinta intr-o forma conica. Vesminte Bisericesti recomanda alegerea  celor care faciliteaza miscarea libera.

Patrafirul, numit si epitrah, reprezinta acel vesmant preotesc ce se poarta in jurul gatului si fara de care tinuta preoteasca nu este completa. De asemenea, bedernita este o bucata intarita de tesatura, care se poarta pe partea stanga. Acest element poate fi numit o distinctie speciala, ce nu este purtata de toti preotii.

Un accesoriu vestimentar care se aseamana cu bedernita este epigonatul, acesta prezentandu-se in forma de diamant si este asezat in partea dreapta. Este un element specific clerului, care are o traditie romaneasca indelungata.

Pe langa acestea, un preot trebuie sa imbrace si stiharul, braul, manecutele si crucea pectorala, in cazul in care primeste binecuvantare pentru aceasta.

Fiecare dintre cele mentionate au o semnificatie aparte, despre care se gasesc nenumarate informatii atat in mediul online, cat si in cartile bisericesti in care sunt tratate subiectele de acest tip.

Vesmintele bisericesti – o dovada vie a respecului fata de Dumnezeu

Fiecare imbracaminte si strai bisericesc a fost creat tocmai pentru ca mai marii bisericii sa se poata infasita adecvat inaintea lui Dumnezeu atunci cand savarsesc Sfanta Liturghie. In acest sens, pe vesmintebisericesti.ro se gasesc cele mai deosebite colectii de vesminte pentru preoti, dar si alte articole bisericesti, create dupa modele traditionale, diferenta facand-o faptul ca acestea reusesc sa ofere un grad de confort ideal.

Cei interesati de achizitonarea unor articole de calitate, la un pret corect, sunt asteptati de Vesminte Bisericesti in cadrul site-ului mentionat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/originea-si-semnificatia-vesmintelor-liturgice